Dodurga Kaymakamlığı ve Dodurga ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ‘’Suya Hayallerimi Çiziyorum” Projesi uygulanmaya başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal, Şube Müdürü Vehbi Gümüş’ün yönetiminde, Görsel Sanatlar Öğretmeni Tülay Gönüllü ve Sınıf Öğretmeni Gülay Şireci ile projeyi Akkaya İlkokulu’nda başlattı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal konuşmasında, “Projede amaç; geleneksel milli sanatımız Ebru’yu öğrenci ve velilerimize tanıtmaktır. Proje Akkaya , Dikenli, Alpagut,Tutuş Köylerimizde ve pansiyondaki öğrencilerimize uygulanacaktır” dedi.

Köksal, “Bununla beraber; köy okullarımızla dayanışma, okulun çevreye daha iyi tanıtılması, öğrenci ve velilerin geleneksel sanatlarımıza ilgilerinin artırılması, köylülerimizin devlete ve okul kültürüne bağlılık ve ilgilerinin artırılması hedeflenmektedir” ifadelerine yer verdi.

Program, Proje Öğretmeni Tülay Gönüllü’nün Ebru Sanatı’nı anlatımıyla başladı . Öğrenciler ve köylülere çalışmalar yaptırıldı.Köy muhtarı Recep Şirin ise, “Köyümüz için çok güzel bir etkinlik oldu bir araya geldik, bizde ebru yapmanın zevkini yaşadık” dedi.