Dodurga Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri Avrupa'dan döndü.

Dodurga Çok Programlı Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Alanı öğrencileri 3 haftalık staj eğitim programı için gittikleri Almanya ve İtalya’dan döndüler.

Avrupa Birliği Erasmus + Programları kapsamında yapılan “Gelişen Elektrik-Elektronik Alanında Avrupa Stajı” adlı eğitim programı 21.01.2018-10.02.2018 tarihleri arasında 18 öğrenci iki refakatçi öğretmenle Almanya’nın Cuxhaven ve İtalya’nın Rimini şehirlerinde başarıyla gerçekleştirildi.

Okul Müdürü Sinan Mol, projenin uygulamasını şöyle anlattı:

“İlçemizde ve okulumuzda ilk defa gerçekleşen Erasmus+ yurt dışı eğitim programı 3 hafta sürdü ve başarılı bir şekilde tamamlandı. Bu süreçte öğrencilerimiz Avrupa'da kendi alanlarında olan yenilikleri ve gelişmeleri yakından görüp incelediler. Bunun yanında gittikleri ülkelerin kültürlerini ve zorluklarını az da olsa gördüler. Hayatları boyunca unutamayacakları deneyimleri yaşadılar ve öğrendiler. Bu kapsamda projenin hazırlamasında ve uygulanmasında emeği geçen herkese ve her kesime teşekkür ederim. Bu projenin ilk ve son olmayacağı okul olarak şimdiden biri öğrenci biri personel eğitim olmak üzere iki projenin hazırlığı içindeyiz.”

Proje Koordinatörü Bilal Mazak da; “Bu tip projeler öğrencilere yeni ufuklar kazandırmak açısından oldukça önemli ve değerlidir. Öğrencilerimiz gittikleri ülkelerin ve şehirlerin eğitim ve kültürlerini yakından tanıma fırsatları yakaladılar. Kendi alanlarıyla ilgili yenilikleri ve teknolojik gelişmeleri yerinde gördüler ve inceleme yaptılar. Öğrencilerin kendi potansiyellerini fark etmelerini sağlamak en büyük gayemizdi. Bu gayeye ulaştığımızı düşünüyoruz. Her bir öğrencimiz unutulmaz anılarla Türkiye’ye döndüler. Şimdi ise bu tip projelerin ilçemizde ve okulumuzda geleneksellik kazanması en büyük amacımız olacak” dedi.