Çorum'un Dodurga’da İlçesinde karne heyecanı ebru sanatıyla taçlandırıldı.
Okulun son günü Dodurga İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde karne dağıtımı ve ebru sergisi birlikte yapıldı.
Dodurga İmam Hatip Ortaokulu ve Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen karne töreni ve ebru sergisine Dodurga Kaymakamı Tayfun Deli, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın, Ak Parti Dodurga İlçe Başkanı Abdullah Uysal, ilçe protokolü, Okul Aile Birliği Yönetimi ve veliler katıldı.
Dereceye giren Buse Sıla Uysal, Rumeysa Arslan, Ahmet Kutay Eker, Zeynep Kasnakcı, Esra Kötelek, Hilal Tatlısu, Muharrem Kasnakcı, Hilmi Tunahan Dereli, Hilal Güzey’e ödülleri ve karneleri protokol üyeleri tarafından verildi.
İlçe Kaymakamı Tayfun Deli ve Belediye Başkanı Mustafa Aydın, öğrencilere verimli vakit geçirmeleri ve kötü alışkanlıklardan uzak durmaları hususlarını özellikle hatırlattı.
Daha sonra görsel sanatlar ve ebru sergisinin açılışı yapıldı. İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal, "bu tür sanatsal etkinliklerle zararlı alışkanlıklardan ve sosyal medyanın zararlarından öğrencilerimizi son güne kadar okulda tutuyoruz" dedi.
Okul Müdürü Faruk Şireci ise "Çocuklarımızı sanatla buluşturmak en güzel eğitim şeklidir. Ebru sanatı, bizim milli bir sanat dalımızdır. Dünyanın her yerinde de Türk milletini akla getirir. Bu sanat aynı zamanda öğrencilerimize hayal gücü de katmaktadır. Ben bu sergide emeği geçen Görsel Sanatlar Öğretmenimiz Ezgi Kaynak’a tüm çocuklarımıza ve hocalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.