Çorum’un Dodurga Mustafa Kemal İlkokulu Müdürlüğü ile Dodurga Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından ortak olarak düzenlenen’ Dodurga Ayva Günleri Projesi’ çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

Projenin ilk gününde Dodurga Semt Pazarına kurulan stantta ilçe halkına ayva hoşafı dağıtılarak, ayvanın yararlarını anlatan broşürler dağıtıldı.

İlçe halkının yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte ayvanın yararları konusunda bilgiler verildi.

Mustafa Kemal İlkokulu Müdür Yardımcısı Eren Köylü, projeyle ilgili yaptığı açıklamada, “ Projemizin amacı ilçede düzenleyeceğimiz etkinliklerle öğrencilerimize ve Dodurga halkına sağlıklı yaşam becerileri kazandırarak, halkımıza ayvanın sağlığa faydalarını anlatmaktır” dedi.

Dodurga Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Pelin Pehlivan ise amaçlarının Dodurga Ayva Günlerinin geleneksel hale getirilmesi olduğunu belirterek, bu tür düzenledikleri etkinlikleri daha da geniş çaplı kitlelere hitap ederek sürdürüleceğini belirtti.

Projenin ikinci gününde ise Mustafa Kemal İlkokulu öğrencilerine ayva suyu ikram edilerek öğrencilere ayvanın yararlarını anlatan broşürler dağıtıldı.

Etkinliğe Dodurga Kaymakamı Tayfun Deli, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal, İlçe Müftüsü Fatih Sarıgül, İlçe Devlet Hastanesi Başhekimi Özge Aslan, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Çınar ve İrfan Yalınkaya katıldı.

Dodurga Kaymakamı Tayfun Deli’nin kısa konuşmasının ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal, yaptığı konuşmada “Sayın Cumhurbaşkanımızın üzerinde durduğu ‘daima yerli ve millilik’ esasıyla geleceğimiz olan çocuklarımıza zararlı ve gazlı içeceklere alternatif ürün sunmamız gerekir.

Bunun içinde Dodurga ayvasının suyu ve diğer tatlıları şifa kaynağıdır. Öğrencilerimiz Atatürk’ün ‘sağlam kafa sağlam vücutta bulunur’ dediği gibi bu yaşta düzenli ve organik ürünlerle beslenme alışkanlığı kazandırılmalıdır” dedi.

Proje Yürütme Kurulu adına söz alan Eren Köylü “Projemize destek veren başta Dodurga Kaymakamı Tayfun Deli olmak üzere Belediye Başkanı Mustafa Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal ve projenin her aşamasında tecrübesini bizden esirgemeyen İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Çınar’ a teşekkür ederiz” şeklinde açıklamada bulundu.