Çorum’un Dodurga Çok Programlı Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Alanı öğrencileri 3 haftalık staj eğitim programı için Almanya ve İtalya’ya gidiyorlar.

Avrupa Birliği Erasmus + Programları kapsamında yapılacak olan “Gelişen Elektrik-Elektronik Alanında Avrupa Stajı” adlı eğitim programı 21 Ocak-10 Şubat 2018 tarihleri arasında 18 öğrenci iki refakatçi öğretmenle Almanya’nın Cuxhaven ve İtalya’nın Rimini şehirlerinde gerçekleştirilecek.

Program, hafta içi mesleki eğitim programı hafta sonları kültürel gezi programı şeklinde tamamlanacak.

Yurtdışına gitmeden önce projeye katılacak öğrenciler, refakatçi öğretmenler ve okul yönetimi Dodurga Kaymakamlığı, İlçe Belediye Başkanlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ziyaretinde bulundular.

Okul Müdürü Sinan Mol proje yazımından bugüne kadar verdikleri desteklerden dolayı Dodurga Kaymakamı Tayfun Deli, Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal’a teşekkürlerini iletti.

Ziyaretlerde konuşan Dodurga Kaymakamı Tayfun Deli, bu projenin ilçede ilk olması sebebiyle önemli olduğunu, devamının sıklıkla yapılması ve bunun için iyi izler bırakmak gerektiğini ifade ederek, öğrencilere bu konuda önemli işler düştüğünü, projeden azami derecede faydalanmaları gerektiğini ifade etti.

Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın ise mesleki anlamda kendilerine önemli katkı sağlayacak böyle bir fırsatın her zaman gelmeyeceğini ve iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Dodurga İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Ali Köksal ise ziyarette öğrencilere bazı telkin ve tavsiyelerde bulundu.