Dodurga Beyi Sosyal Tesisleri Mesire yeri yapım çalışmaları sürüyor.

Çorum’un ve Dodurga’nın turizmine büyük katkı sağlayacağı inancıyla Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın yoğun girişimleri sonucunda Orman Genel Müdürlüğü’nden gerekli izinler alınarak tesisin inşasına başlanmıştı.

600 bin TL’ye mal olacak tesisin yapımına başlanması için geçtiğimiz yıl 150 bin TL ödenek gelmişti.

İşi üstlenen firma tarafından yapımı için start verilen tesis için çevre düzenlemesi ve kamelyaların yerleştirilmesi yapıldı.

Bu yılda yine Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın yaptığı girişimler neticesinde ödenek miktarı iki katına çıkarılarak 300 bin TL olarak tahsil edildi.

Gelen ödenekle tesislerde bulunan restaurant, mescit, tuvaletler ve fosseptik yapım işleri gerçekleştirildi. Geçtiğimiz günlerde de tesislere ulaşımı sağlayacak yolun açımına başlandı.

2019 yılı yaz dönemine kadar bitirilmesi hedeflenen tesislerle ilgili yapılan tüm çalışmaları yakından takip eden Belediye Başkanı Mustafa Aydın, yol yapım çalışmalarını da yerinde inceledi.

Başkan Aydın, Dodurga’nın hem sosyal yaşantısına, hem de turizm açısından ekonomik girdisine önemli katkı sağlayacak olan tesislerin önümüzdeki yıl bitirilmesinin hedeflendiğini kaydetti. Tesislerin tamamlandığında başta Dodurgalılar ve bölge halkı olmak üzere tüm Çorumluların aileleriyle birlikte hoşça vakit geçirebileceği bir mekana ve doğal güzelliklerle dolu alana kavuşacağının altını çizen Başkan Aydın, Tesislerin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.