Dodurga İlçesi’nde geleneksel hale getirilmesi için adımları atılan ‘’Dodurga Beyi Ayvası Tanıtım Günleri’’ programları çeşitli etkinliklerle devam ediyor.

’Dodurga Beyi Ayvası Tanıtım Günleri’’ Dodurga Pazar yerinde ayva hoşafı dağıtımı ile başladı. Ayva hoşafı ile ayva tanıtım broşürleri vatandaşlara dağıtıldı. Program dahilinde şehitler için mevlid-i şerif okutularak ayva tatlısı ikramı yapıldı.

Kadınların ellerinde şekillenen ayva tatlıları değerlendirme komisyonunun beğenisine sunuldu.

Dodurga Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ın himayesinde yürütülen, koordinatörlüğünü Şube Müdürü Mustafa Çınar ve koordinatör yardımcılığını Okul Müdür Yardımcısı Eren Köylü’nün yaptığı ‘’Dodurga Beyi Ayvası Tanıtım Günleri’’ kapsamında yapılan ayva tatlısı yarışması katılımcıları, Nagihan Eker, Selma Demir, Gülşen Gül, Fatma Gürel’e plaketleri Belediye Başkanı Mustafa Aydın tarafından verildi.

Belediye Başkanı Mustafa Aydın, “Yarışma katılımcıları ve tüm Dodurgalılara teşekkür ederek, birlik ve beraberlik içerisinde Dodurga’mız için hizmete devam ediyoruz dedi. Ayva üretimi, pazarlanması ve ayvadan üretilebilecek ürünler ile üretim yapılacak tesislerin kurulumu için fizibilite çalışmalarına başladıklarını, ‘’Dodurga Beyi Ayvası Tanıtım Günleri’’ nin ayva yetiştiriciliği konferansı ile devam edeceğini belirtti.

Aydın, Dodurga adına yapılan bu çalışmalarda ki gayretlerinden dolayı Şube Müdürü Mustafa Çınar ve Okul Müdür Yardımcısı Eren Köylü’ye teşekkür etti.