Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından hazırlanan ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘Birimiz Biz, Birbirimiz Hepimiz’ adlı projenin değerlendirme toplantısı yapıldı.

Toplantıya Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Proje Koordinatörü Abdullah Uysal, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Proje Danışmanı Mustafa Çınar ve basın mensupları katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Abdullah Uysal, proje ile İlçe genelinde sosyo-ekonomik bütünleşmenin gerçekleştirilerek top yekün kalkınmanın sağlanması amacı ile gelişmişlik farklarının azaltılması çevrenin potansiyellerinin değerlendirilerek ekonomik tabanlarının genişletilmesi ve rekabet güçlerinin artırılması amaçlandığını söyledi.

Uysal, konuşmasının devamında şunları kaydetti;

“Kapsayıcı bir toplum herkesin eşit fırsatlar ve düzgün yaşam standartlarına sahip olduğu, çeşitliliğin bölücü değil bir güç kaynağı kabul edildiği, karşılıklı saygı ve yardımlaşmaya dayalı bir toplumdur. Toplumların gelişmelerinde en önemli faktörler hiç şüphesiz ki sivil toplum kuruluşlarıdır. Bu amaçla sivil toplum kuruluşlarının alt yapılarının güçlendirilmesi ve kapasitelerinin artırılması büyük önem taşımaktadır.

Dernek bu kapsamda yörenin tek sivil toplum kuruluşu olma hüviyetini elinde bulundurmaktadır. Onun içindir ki Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği’nin yörede tanınması ve alt yapısının güçlü temellere oturtularak model bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyetlerini sürdürmesi hayati önem taşımaktadır.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘’Birimiz Biz, Birbirimiz Hepimiz Projesi’’ ile;

1. Yörede yaşayan insanların birbirleri ile iletişim ve işbirliğinin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılmıştır.

2. Yörede kültürel faaliyetlerin, eğitimin, turizmin ve sivil insiyatif etkinliklerinin artırılması için örnek çalışmalar yapılmıştır.

3. Birliktelik ve bütünleşme ruhunu yeniden canlanması çalışmalar yapılmıştır.

4. Geleceğe güvenle bakış duygusunun artırılması için etkinlikler yapılmıştır.

5. Yaşadığı çevreyi her şeyi ile sahiplenme bilinci oluşturma amaçlı toplantı, seminer ve sunumlar yapılmıştır.

6. Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği’nin yörede tanınması sağlanmış, farkındalık oluşturulmuştur.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘’Birimiz Biz, Birbirimiz Hepimiz Projesi’’ geleceğe güzel örnekler bırakma da sevinci, yalnızlığı, varlığı, yokluğu, hüznü eğlenceyi paylaşmada Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneğine güç vermiştir.

Projenin hazırlanması ve yürütülmesinde ki desteklerinden dolayı Ak Parti Milletvekili ve MKYK üyesi Ahmet Sami Ceylan’a, Ak Parti Milletvekili Oğuzhan Kaya’ya, Ak Parti Milletvekili Erol Kavuncu’ya, İl Müdürü Mustafa Bayrak’a ve proje danışmanı Mustafa Çınar’a teşekkür ediyorum. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen projemiz 01/10/2018 tarihinde başlamış ve 30/04/2019 tarihinde sona erecektir”

İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak ise Dodurga Eğitim Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği tarafından hazırlanan ve Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ‘’Birimiz Biz, Birbirimiz Hepimiz’’ adlı projenin hazırlanması ve yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek, müdürlük olarak sivil toplum kuruluşlarının alt yapılarının güçlendirilmesi ve tanınırlıklarının artırılmasına yönelik faaliyet ve desteklerinin aralıksız sürdüğünü belirtti.