Çorum Diyanet Mensupları Derneği (ÇODİMDER), yılın din görevlilerini ödüllendirdi.
“Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri kapsamında düzenlediği bir anket çalışmasıyla yılın din görevlilerini belirleyen ÇODİMDER, dün saat 13.30’da Devlet Tiyatrosu Salonu’nda bir tören düzenledi.
Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr.  Hayrettin Öztürk’ün de bir konferans verdiği etkinlikte, Kuran ziyafeti verildi, ödüllerin dağıtımı yapıldı.Törene; Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Müftü Vekili Tahir Kılıç, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Okumuş, İmam Hatip Lisesi Müdürü Salim Altunay, bazı sendika başkanları, Müftülük görevlileri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende; ilk olarak Hitit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Ömer Başkan tarafından Kur’an-ı Kerim okundu.
Dernek Başkanı Adem Duru’nun açılış konuşmasının ardından, Samsun Müftüsü Yrd. Doç. Dr. Hayrettin Öztürk bir konferans verdi. Konferansın ardından ödüllerin dağıtımına geçildi.
Dernek Başkanı Adem Duru, günün anısına konferansın konuşmacısı Hayrettin Öztürk’e bir plaket verirken, Müftü Vekili Tahir Kılıç’ın plaketini ise Belediye Başkan Yardımcısı Turan Candan verdi.
Yapılan anket sonucu Çorum merkezde yılın imam hatibi Ömer Yankun, köylerde yılın imam hatibi Murat Koç belirlenirken, yılın müezzin kayyımı Hasan Çakmak, yılın Müftülük personeli Servet Türkoğlu, yılın Kuran kursu öğreticisi de Feride Oya Haklı seçildi. Yılın din görevlilerinin ödülleri protokol üyeleri tarafından dağıtılırken, Diyanet sendikaları da yılın din görevlilerine birer hediye verdi.