Çorum’da faaliyet gösteren derneklerin ve kamu kuruluşlarının katılımı ile “Yerel Kapasite Geliştirme Faaliyeti” düzenlendi.

Çorum Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü tarafından organize edilen toplantı Anitta Otel’de 13-14 Şubat tarihlerinde gerçekleştirildi.

Çorum’da bulunan dernek ve kamu görevlilerinin katılımı ile düzenlenen toplantı da katılımcılara, ‘Kamu STK İşbirliği Projesi, Eğitim Programının Hedefleri, Eğitim Programından Beklentiler, Dernekler Mevzuatı, STK’larda Kurumsal Kapasite Geliştirme, Proje Planlama, DERBİS-PRODES Sistemleri, STK’lara Sağlanan Fon Kaynakları, Örnek Proje Uygulaması’ başlıkları altında bilgiler verildi.

Toplantıya katılan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, burada yaptığı konuşmasında, sivil toplum kuruluşlarının devlet ve millet hayatında önemli bir rol oynadığını, bu toplantıların artarak devam etmesi gerektiğini ifade etti.

Açılış konuşmalarından sonra konu uzmanları faaliyet eğitimlerini verdi.

İki gün süren eğitim faaliyetlerinin ardından Vali Yardımcısı Recep Yüksel tarafından katılımcılara sertifikaları verildi.

Sertifikaların verilmesinden sonra söz alan katılımcılar bu tür toplantıların çok verimli olduğunu ve artması gerektiğini söyledi. Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.