AK Parti Çorum Belediye Başkan Adayı Halil İbrahim Aşgın, Yeni Zelanda’da yaşanan cami saldırısı ve 40 Müslüman’ın şehit edilişinin, haçlı zihniyetinin geldiği noktanın en açık ifadesi olduğunu söyledi.

Aşgın, Yeni Zelanda’da bugün yaşanan cami saldırısı hakkında bir açıklama yaptı.

Açıklamasında, Yeni Zelanda’da yaşanan cami saldırısında verilen mesajın Türkiye üzerine olduğunu kaydeden Aşgın, “Bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üzerine ise bu milletin oturup bir kez değil, bin kez daha düşünmesi gerekir.

Bu cani saldırıyı lanetliyor ve kınıyorum. Bu mesele sıradan bir olay olmadığı gibi, sıradan bir terör olayı da değildir. Müslümanların doğal lideri durumunda gördükleri Türkiye’nin güçlenmesinden duyulan panik ve öfkenin tezahürüdür” dedi.

Aşgın, açıklamasına şöyle devam etti;

“Bazen bulunduğunuz yere ve konumuza düşmanınızın gözünden bakmak gerekir ki bu çoğu vakit sizin gücünüzün sağlamasıdır. Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası, sadece bu ülkede yaşayan insanlar için değil, tüm dünya Müslümanları için vazgeçilmez bir umuttur.

İçerde ya da dışarda hiç fark etmez, Müslümanlara kin ve düşmanlık besleyen her kim varsa, hiç bir fırsatı kaçırmaksızın her şart ve ortamda saldırısından bir adım bile geri durmuyor. Bu kimi zaman Ezan-ı Muhammediyye’yi aşağılayıp protesto etmek olarak tezahür ediyor, kimi zaman da bu acımasızlıkta Müslümanların katiliyle sonuçlanıyor. En başından beri söylediğimiz şey, bu millete ve bu ümmete hizmet etmektir. Bizim meselemiz kuru bir iktidar ya da makam meselesi değil, ümmete karşı duyulan kinlerinin önündeki tek engel gördükleri Türkiye’nin daha güçlenmesi ve İslam beldelerinin liderliğini sürdürmesi meselesidir. Şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Ümmetin başı sağ olsun.”