Yağmursuyunun Çorum’da sorun olmaktan çıkması için çaba harcadıklarını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, yağmursuyu şebekesi için artışlar da göz önüne alınırsa 900 bin lira dolayında bir para harcayacaklarını kaydetti. Yeşilyurt’tan Velidedeoğlu Parkı’na da şebeke döşeyeceklerini belirtti.
Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Gazi Caddesi ile İnönü Caddesi’nin her iki tarafında da yağmursuyu şebekesi çalışması yapacaklarını, önümüzdeki günlerde Polisevi’ne kadar tamamlayacakları bölümün ardından diğer yana geçeceklerini söyledi.
Yağmursuyunun Çorum’da sorun olmaktan çıkması için çaba harcadıklarını belirten Alper Zahir, Yağmursuyu Şebekesi için artışlar da göz önüne alınırsa 900 bin lira dolayında bir para harcayacaklarını kaydetti. Yeşilyurt’tan Velidedeoğlu Parkı’na da şebeke döşeyeceklerini belirterek, “Oba’dan Velidedeoğlu’na ve diğer tarafa da yağmursuyu 280şebekesi yapacağız. Şehir merkezine gelmeden suyu azaltmayı planlıyoruz. Yoğun bir yağış olduğunda ne yaparsanız yapın mazgallar taşımaz. Biz yukarıdan itibaren yağmursuyunu yeraltına almak için çaba gösteriyoruz” dedi.
4710 metrelik şebekenin Polisevi ile Otomobil Pazarı arasında kalan bölümü kapsayacağını ifade eden Başkan Yardımcısı Zahir, daha sonra sorunlu olan bölgelerde de altyapı çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı.
Kış gelmeden Gazi ve İnönü caddelerindeki çalışmaları tamamlayacaklarının altını çizen Zahir, bu yıl çekilen sıkıntının gelecek yıllarda yağacak yağmurlarda yerini rahatlığa bırakacağını kaydetti.