Dünya Çevre Günü nedeniyle Çevre ve Şehircilik Çorum İl Müdürü Seyitahmet Sancak, müdür yardımcıları ve şube müdürleri, Vali Ahmet Kara’yı makamında ziyaret etti.
Dünya Çevre Günü’nü kutlayan Vali Kara, çevre kirliliğinin önlenmesi ve çevre bilincinin oluşması için kamu kurum ve kuruluşlarının işbirliği içerisinde çalışmaları gerektiğini belirterek, "Bizim hem inancımızdan hem hukukumuzdan kaynaklanan, çevre ile ilgili bizi bağlayan bir sürü hüküm var. Tarihimizde Selçuklu ve Osmanlı’nın çevrecilikleri meşhurdu. Osmanlı’da çevre ile ilgili vakıflar vardı" dedi.
Son yıllarda toplumun çevre duyarlılığının iyi düzeyde olduğuna dikkat çeken Vali Kara, vatandaşlarda çevre bilincinin oluştuğunu, vatandaşların artık çevre sorunlarını kendine mesele edinip, valiliğe bildirdiğini söyledi.

Vali Kara, "Bu bizler için fevkalade önemli. Çevre bizim gelecek nesillerden ödünç aldığımız varlığımızdır. Bizler gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak zorundayız" diye konuştu.
Daha iyi bir çevre, daha duyarlı bir insan yapısı temenni ettiğini ifade eden Vali Kara, tüm Çorum halkını çevreyle ilgili duyarlı olmaya davet etti.