Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Çorum İl Temsilcisi Hayati Çam, Valilik Hizmet Binalarındaki otopark, bisiklet parkı ve servis ihtiyacına dikkat çekerek, yaşanan bu sorunları bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Hayati Çam, şöyle dedi:
Valilik Hizmet Binalarında Valilik birimleri, Defterdarlık birimleri, Aile Sosyal ve Politikalar Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Bilim ve Sanayi Müdürlüğü, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü, Tapu Kadastro Müdürlüğü, Tapu Müdürlüğü gibi bir çok kamu kurum ve kuruluşları mevcuttur.
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan yüzlerce memur görev yapmaktadır. Çalışanlar iş yerine gelişlerinde araçlarını park edebileceği tek bir park yeri bulunmamaktadır.
İş ve işlemlerini yaptırmak üzere vatandaşlarda aynı sorunla karşılaşmaktadır. Resmi Gazetede 01.07.1993 tarih ve 21624 Sayılı yayımlanan Otopark Yönetmeliğinin Otopark Aranması Gereken Kullanımlar ve Miktarları konu başlıklı 5. Maddesinin a fıkrasında Yerleşim alanlarında otopark aranması gereken kullanım çeşitleri ve bunlara ait en az otopark miktarları başlıklı 10. bendinde - Kamu kurum ve kuruluşları 100 m2 ye kadar" her kurum için açıkça otopark alanı belirtilmiştir.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü gibi bir çok Kamu Kurumları ile okulların otoparkları bulunmaktadır.
Valilikte otopark sorunu hala devam etmekte çalışanlar sokak sokak gezerek aracına park yeri aramaktadır.
Sokaklar arasına park edilen araçlarda çizilmeler, küçük hasarlar meydana gelmekte, sokaklara park eden memurların aklı araçlarında kalmaktadır. O dönem görev yapan Valimiz konuya duyarsız kalmıştır.
Valilik birimlerinde çalışan memurlara geçen hafta uygulamaya konulan servis imkanı için yetkililere teşekkür ederiz.
Sadece Valilik birimlerinde çalışanların imkanına sunulan servis maalesef aynı binalarda görev yapan diğer müdürlüklerde (Çevre Şehircilik, İl Ticaret Müdürlüğü v.b) çalışan memurlar bu imkanlardan yararlanamamaktadır.
Bu ise İnsan Haklarının temeli olan eşiklik bağlamında düşünüldüğü zaman aykırı bir durum oluşturmaktadır. Diğer müdürlüklerde görev yapan tüm memurların bu imkanlardan yararlandırılması gerektiği açıktır.
Her yıl Ocak ayının 2. haftasında Enerji tasarrufu haftası kutlanılmaktadır. Gerek Valilik binasına iş ve işlemlerini takip etmek üzere gelen vatandaşlarımız gerekse burada görev yapan memurların enerji tasarrufuna ve sağlıklı yaşama etki eden bisikletlerin park edilmesi için bir tane bile bisiklet park yeri veya park demiri bulunmamaktadır. Çorum Belediyemizden bunu özellikle sendika olarak memurlar adına talep ediyoruz.
Terör olaylarını yaşadığımız bu günlerde üzücü olayların olmaması için bir takım radikal önlemlerin alınması gerektiği de açıktır. Valilik ana hizmet binası arkasında bulunan ve binaya yakın şekilde park etmiş sivil araçlar arasına tehlikeli aracın yerleştirilmesinin önüne geçilmelidir. Burada bulunan sivil araçlar kaldırılmalı onun yerine Albayrak Okulu yanında bulunan resmi park yerindeki araçlar Valilik arkasına konulması yararlı olacaktır. Albayrak Okulu yanında bulunan park yeri ise Memurların araçlarına tahsis edilmesi birçok sorunu ortadan kaldıracaktır”