Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, Üyük Köylülerin su sorununun, adil bir şekilde araştıralarak çözüme kavuşturacaklarının sözünü verdi.

Çorum merkeze bağlı Üyük köyündeki vatandaşlar, dün içme suyu kaynaklarının yakınına açılan taş ocağında dinamitle yapılan patlamaların su kayaklarına zarar verdiği iddia ederek Valilik önünde oturma eylemi gerçekleştirmişlerdi.

Vali Mustafa Çiftçi, önceden belirlenmiş programları nedeniyle vatandaşlarla görüşememişti.

Ortaköy ilçesindeki programlarını tamamladıktan sonra, Üyük köyünü ziyaret eden

Çiftçi, konuyu yerinde inceledi.

Köyün sorunlarını çözüme kavuşturacaklarını belirten Vali Çiftçi, vatandaşların tüm endişeleriyle ilgili de yeniden inceleme başlatacaklarını söyledi.

Vali Çiftçi, taş ocağını kiralayan işletmecinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun akrabası olduğu iddialarına da yanıt vererek, “Trabzonlu bir vatandaşın gelip burada iş yapması normaldir, Bakanımız Süleyman Soylu’nun işletmeciyle herhangi bir irtibatı da yoktur. Ayrıca benim de bu konuyla ilgili bakanımızla hiçbir görüşmemiz olmamıştır. Gerçeklikle alakası olmayan çirkin iddialardır bunlar” dedi. Vali Çiftçi, vatandaşlara, adil bir şekilde bu konuyu araştırarak çözüme kavuşturacaklarının sözünü vermesinin ardından köyden ayrıldı.