Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yayınladı.

Açıklamasına, “Sevgi ve şefkatleriyle insanlığın geleceğe dair umutlarını canlı tutan, fedakârlık ve feragat timsali kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyorum” ifadesiyle başlayan

Vali Çiftçi, şöyle devam etti;

“Barış ve huzur içerisinde bir arada yaşamanın şartı, haklar ve ödevler manzumesinde kadın ve erkeğin karşılıklı sorumluluklarının olduğunu kabul etmektedir. Nitekim Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) Veda Hutbesi’nde “Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, kadınların da sizin üzerinizde hakkı vardır” diyerek karşılıklılık ilkesine dikkat çekmiştir.

Medeniyetin temelinde ve yükselmesinde kadının payı büyüktür. Kadının devre dışı bırakıldığı, bilgisinden ve tecrübesinden toplum adına faydalanılmadığı, hayata dair karar ve planlarda dikkate alınmadığı bir sosyal hayat eksiktir, yaratılış kanununa aykırıdır.

Şunu da ifade etmek gerekir ki, kadınlar ve hakları sadece Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle değil, diğer günlerde de hatırlanmalı ve bu konudaki bilinç daima taze tutulmalıdır.

Bu düşüncelerle, bir kadın olarak, bir anne olarak beşikten mezara kadar varlıklarına muhtaç olduğumuz kadınların bu anlamlı gününü tekrar kutluyor; kendilerine hayırlı, sağlıklı uzun ömürler diliyorum.”