Ankara'da yaşayan Çorumlulara yönelik faaliyetlerde bulunan Vakıf 19, Çorum ve Hitit Uygarlığını tanıtmaya devam ediyor. Tanıtımlar kapsamında Japonya ile ortak bir etkinlik düzenlenmesi planlanıyor.

Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, Çorum eski Valisi ve Anayasa Mahkemesi üyesi Mustafa Yıldırım ile birlikte Türk Japon Vakfı Başkanı Eski Gümrük ve Tekel Bakanı Prof. Dr. C. Tayyar Sadıklar’ı ziyaret etti.

Ziyaret hakkında bilgi veren Vakıf 19 Başkanı Alper Bilan, “Vakıf 19 olarak 15 Nisan tarihini “Dünya Hitit Günü” olarak ilan etmiş ve bu etkinliği de geniş bir katılımla Ankara’da kutlamayı planladığımızı ifade etmiştik. Bu konudaki çalışmalarımız hız kazanarak devam etmekte. Bu faaliyetler doğrultusunda Çorum eski valisi ve anayasa mahkemesi üyesi Mustafa Yıldırım’la birlikte Türk Japon Vakfı Başkanı Eski Gümrük ve Tekel Bakanımız Sayın Prof. Dr. C.Tayyar Sadıklar’ı ziyaret ederek bu etkinliğin Türk Japon Vakfı işbirliği ile Türk Japon Vakfı salonlarında yapılması için bir ön görüşme yaptık ve olumlu sonuçlara ulaştık.

Sayın Mustafa Yıldırım her zaman olduğu gibi bize önderlik ederek bu görüşmenin gerçekleşmesinin mimarı olmuştur. Kendisine şahsım vakıf yönetim kurulumuz ve Çorumlular adına çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu proje Hitit Uygarlığını ve Çorum İlini dünyaya tanıtmamızda çok büyük rol oynayacak. Hazırlıklar tamamlandıkça sizlerle her ayrıntısını paylaşacağım. Bu etkinlik Çorum için büyük bir fırsattır. Bütün kurum ve kuruluşların, iş dünyasının, sivil toplum örgütlerinin ve Tüm Çorumluların desteklerini bekliyoruz. Bu etkinliği her yıl 15 Nisan tarihinde kutlayarak geleneksel hale getireceğiz. Bu tarihlerde Turizm Haftası da olması nedeniyle 4-5 gün süre ile birçok etkinlik yapılarak kutlanacaktır” dedi.