Eğitim-İş Çorum Şube Başkanı İlhan Yaşar, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 80. yılında sevgi, saygı ve büyük bir özlemle andıklarını kaydetti.

Yaşar, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 80. yıldönümü ve Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Büyük Önder, Atatürk'ün en büyük zaferinin yenilmiş bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratması olduğunu kaydeden Yaşar, açıklamasının devamında şunları belirtti;

“Atatürk, ülkenin ve halkın içinde bulunduğu olanaksızlıklara boyun eğmemiş, kararlı ve dirençli tutumuyla Türk halkını bağımsız Türkiye hedefi doğrultusunda zafere ulaştırmıştır.

Devrimci ruhu bugün de o günkü gibi diri, ilerici ve aydınlık olan Mustafa Kemal’in açtığı yol, çağdaş uygarlık yoludur. Atatürk’ün dünya liderliği, ileri görüşlülüğü, askeri ve siyasi dehası ve ışık saçan devrimleri bugün, gerici, bölücü zihniyetleri rahatsız etmekte ancak, Türk ulusunun Ata’sına olan sevgisini giderek perçinlemektedir. Mustafa Kemal Atatürk dün olduğu gibi bugün de, yarın da aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe götürecek bir idealin adıdır.

Büyük devrimcinin kurmuş olduğu, laik, demokratik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne 95 yıl geçti. Fakat emperyalist güçler onun fikirlerine ve kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne saldırmaktan vazgeçmedi.

Günümüzde yaşanan gelişmeler, Atatürk’ün en büyük eseri ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temel değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini, demokrasinin ve hukuk devletinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur.

Eğitim-İş olarak bir kez daha altını çiziyoruz ki; Türkiye Cumhuriyeti dervişler, şeyhler, müritler memleketi olmayacaktır. Bu ülkede özgür ve insanca yaşayabilmemiz yalnızca laik Cumhuriyeti yaşatmakla mümkün olacaktır. Bugün ulus olarak yapmamız gereken, Büyük Önder’in yaşamını, düşüncelerini, ilke ve devrimlerini tüm yönleriyle gelecek kuşaklara öğretmektir. Atatürk’ü anmanın ve anlamanın en güzel yolu budur.

Eğitim-İş; laik, demokratik, bilimsel eğitime, Cumhuriyetimize, bölünmez bütünlüğümüze, Atatürk devrimlerine, sosyal hukuk devletine sahip çıkacak, yılmadan mücadeleye devam edecektir.

Devrimci ruhu yaşayan, devrimleri aydınlatan Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve minnetle anıyoruz.”