Türkiye’de ilk kez yaban hayvanlarının doğal bir ortamda tanıtımının yapılacağı “Fauna Tanıtım Alanı” Çorum’da hizmete açıldı. 
Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Çorum Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje kapsamında Sıklık Tabiat Parkı’na inşa edilen fauna alanında insanlar hem doğal ortamda yaban hayvanlarını, botanik parkı ile de bitki türlerini yakından fırsatının bulunacağı alana törenle ilk yaban hayvan salımı gerçekleştirildi. Ordu, Samsun ve Osmancık’tan getirilen 4 adet karaca Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebiloğlu’nun da katıldığı törenle alana bırakıldı.
Fauna tanıtım alanı hakkında bilgi veren Orman ve Su İşleri Şube Müdürü Mahmut Temel, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan fauna tanıtım alanının örnek bir proje olduğunu söyledi. Fauna tanıtım alanın 51 dönümden oluştuğunu dile getiren Temel, “Bu alan içerisine bırakılan hayvanların yemeleri için yem bitkileri ekilmiş ve meyve fidanları dikilmiştir. Alana ilk olarak bugün 4 adet karaca getirilerek bıraktık. Karacaların 2 adeti Osmancık’ta daha önce yavru olarak bulunan ve 3 yıldır bakımı Osmancık belediyesi tarafından yapılan karacalardır. 1 adeti Ordu’dan, ve 1 adeti de Samsun’dan getirilmiştir. Önümüzdeki günlerde sahaya kızıl geyik, ceylan , yaban domuzu ve yaban koyunu gibi türler de getirilecektir. Sahanın çevresindeki yoldan yürüyen vatandaşlar bu hayvanları doğal ortamlarında yaşarken görebilecektir. Fauna tanıtım alanında yaban hayvanlarının doğal ortamında görülmesi dışında ayrıca yakınımızdaki çeşitli illerde yaralı olarak bulunan yaban hayvanlarının tedavisi yapıldıktan sonra rehabilite edileceği bir alan olacaktır” dedi.
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun “Her İle Bir Tabiat Parkı” kurulması projesi çerçevesinde Çorum’da çalışmalara başlanan ve daha önce mesire yeri olarak kullanılan ve il merkezine 8 kilometre uzaklıkta bulunan Sıklık Mesire yerinin alanı büyütülerek, toplam alanının 640 dönüme çıkarılarak “Sıklık Tabiat Parkı” olarak tescil edildiğini dile getiren Temel, 2012 yılı içerisinde 1 milyon 500 bin TL ödenek kullanılarak, tabiat parkında fauna tanıtım alanı, seyir terasları, seyir bahçesi, piknik alanı ve diğer sos yal donatıların tamamlandığını belirtti.
Botanik Parkı ve fauna alanın bulunduğu bölgeye ayrıca orman içi yürüyüş yolları, spor tesisleri ve yüksek tepelere manzara seyir terasları yapılacağını anlatan Temel, “Alanda tanzim edilen bir izci kamp alanı ile çocuklarımızın çadır kurabileceği, çeşitli yarışmalar ve faaliyetler yapabileceği bir bölüm oluşturulacaktır. Ayrıca ziyaretçilerin doğa belgesellerini izlenebileceği, saha ile ilgili, hayvanlar ve bitkilerle ilgili sunumların yapılacağı kütük ev şeklinde küçük bir sinema yapılacaktır. Sıklık Tabiat Parkı çalışmalar tamamlandığında Çorumlu halkının ailesi ile gelip, piknik dışında pek çok aktiviteyi yapabileceği bir alan olacaktır” ifadelerini kullandı.
Vali Yardımcısı Hacı Osman Ebioğlu, 50 dönüm alandan ibaret bir alanda hayvan fauna alanı yapıldığını söyledi. Önümüzdeki günlerde alanda değişik türlerde yaban hayvanının olacağını dile getiren Ebioğlu, “4 karacamız oldu. Geçen yıl 1 milyon 500 bin TL harcandı. Para sorunumuz yok. Tabiat parkı burası. Tabiat parkının içerisinde hayvanat bahçesi oluşturuldu. Bu bölge güzel bir piknik yeri olacak” diye konuştu.