Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Turizm Altyapı Hizmet Birliği’ni kuracaklarını ve Çorum’un turizm konusunda hareketlenmesi için hep birlikte hareket edeceklerini dile getirdi.

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından hazırlanan program Kent Meydanı’nda gerçekleştirildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, turizmin Çorum için önemli olduğunu, Dünya kültür mirası listesinde üst sıralarda olan Hattuşa gibi bir değerin Çorum’da olduğunu kaydederek, bu değerlere rağmen gelen turist sayısının 100 binler seviyesinde kalmasının ise üzüntü verici olduğunu söyledi.

Turizm konusunda birçok çalışma yapıldığını ve ziyaretçi sayısının artırılamadığını belirten Vali Yardımcısı Yüksel, Çorum’un bölge turları kapsamına alınması için Bakanlık düzeyinde çalışma yapılacağını söyledi.

Turizm Altyapı Hizmet Birliğini kuracaklarını ve turizmin hareketlenmesi için Çorumun dinamikleri ile birlikte hareket edeceklerini anlatan Vali Yardımcısı Yüksel, 2019 yılının Göbeklitepe yılı olduğunu ancak 2020 yılının Hitit yılı olmasının önünde bir engel bulunmadığını, Çorum’u en az 10 ülkede tanıtabilmek amacıyla 2020 yılının Hitit Yılı olması için ellerinden geleni yapacaklarını yılsonunda Japonya’da Hitit Haftası düzenleyeceklerini dile getirdi.