Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Hayati Çam, memurlara yönelik hizmet veren yemekhanelerin tüm kurumlara eşit hizmet vermesinin sağlanması gerektiğini kaydetti.

Çam, konu hakkında yayınladığı açıklamasında şunları dile getirdi;

“Çorum Valiliği ek bina 9. Katında bulunan Valilik yemekhanesinde kurum personelleri yemek yemektedir. Bu yemekhanenin yanına Alacart restoran yapılmış, 1 hafta çalıştıktan sonra kapatılmıştır. Kamu kaynakları heba edilmiştir. Şeffaflık ilkesi gereğince Alacart restorana kaç lira harcandığının kamuoyuna açıklanması gerekmektedir.

Valiliğinin eski İl Emniyet Müdürlüğü binasında İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü, Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğü, İl Göç İdaresi Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü bazı birimleri görev yapmaktadır. Binada yemekhane bulunmamaktadır. Personel yürüyerek Valilik binasına gitmekte dinlenme ve yemek saati olan 12:00 ile 13:00 arası bir saatlik sürenin yarım saati gidiş geliş süresini kapsamakta yarım saati ise yemek yenilmesi için kullanılmaktadır. Kış aylarının başında olduğumuz şu günlerde yağmurda karda personel mağdur olacağı açıktır. Yemekhanenin uzak olması nedeniyle bazı personeller yemek yemeye gitmemekte, kimisi ise evinden kuru yiyecek getirmektedir.

İl Müftülüğü ve 112 Acil Çağrı Merkezinde bulunan personellere Valilik yemekhanesinden yemek gönderilmektedir. Ek binasında görev yapan personele aynı şekilde yemek gönderilmelidir. Bu konuda yeterli düzenleme yapılmalı memurların mağduriyetleri giderilmelidir. Bina sorumlu amirlerinin bu gibi konulara duyarlı yaklaşmalı sorunları üst amirlere zamanında iletmelidir. Yetkililer tarafından karar alınırken yönetimi değil yönetişimi tercih etmeleri yararlanıcıları, tarafları dinlemeli araştırmalı ve istatistiki çalışma yapmaları sorunların çözümünde optimum kararlar almasını sağlayacaktır.

Valilik yemekhanesinde Müdürlere ayrı yerde ve ayaklarına yemeklerin getirilmesi uygulaması yani “kas sistemi” nispeten sona erdirilerek müdürlerinde personelle aynı yerde yemek yemesinin sağlayan yetkililere Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu olarak teşekkür ediyoruz.”