Hitit Kupası Trap yarışları Pazar günü Melik Gazi Atış Poligonu’nda yapıldı.
Dört kategoride yapılan yarışmalarda büyük erkeklerde Mehmet Ersavaş, bayanlarda Sevtap Velioğlu, genç erkeklerde Emre Can Alabay ve Avcılar kategorisinde ise Yaşar Çavuş birinciliği kazandılar.
33. Hitit Fuar ve Festivali bünyesinde düzenlenen Hitit Kupası Trap yarışmalarına Çorum ile birlikte Yozgat ve Amasya’dan dört kategoride toplam 105 Atıcı katıldı. Çorum Belediyesi tarafından hazırlanan Trap yarışmalarında büyük erkekler kategorisinde toplam 40 atıcı mücadele etti.
Yarışmanın sonunda Mehmet Ersavaş 36 isabetle birinciliği kazanırken Yalçın Yetim 35 isabetle ikinciliği Yasin Yetim ise 34 isabetle üçüncülük ödülünün sahibi oldu.
Bayanlar kategorisinde ilimizden üç Atıcı mücadele etti. Sevtap Velioğlu 16 isabetle birinciliği kazanırken Ceren Özkaya 15 puanla ikinciliği Buket Sin ise 9 isabetle üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.
Genç erkekler kategorisinde ise 12 Atıcı mücadele etti. Emre Can Alabay 14 isabetle birinciliği kazanırken Emre Anaklı 7 isabetle ikinci Furkan Kütük ise beş isabetle üçüncü sırada yer aldı.
Avcılar kategorisi en fazla ilgiyi gördü. Çorum ve çevre illerden 50 atıcının mücadele ettiği Avcılar kategorisinde Amasya’dan Yaşar Çavuş 18 isabetle birinciliği kazanırken Çorum’dan Serdar Bezgin 17 isabetle ikinci, yine Çorum’dan Necati Abdal ise 16 isabetle üçüncülü kazandı.
Akşam saatlerinde sona eren yarışmalar sonunda kategorilerinde dereceye giren atıcılara kupa ve madalyaları verildi.