1945 tarihinden bugüne Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı nezdinde 11-17 Haziran tarihleri arasında kutlanan Toprak Bayramı, Çorum’da da coşkuyla kutlandı.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, İl Mili Eğitim Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Migros A.Ş. Gübretaş ve Çağdaş Tohumculuk tarafından düzenlenen kutlamalar bugün Kültür Park’ta gerçekleştirildi.
Programa, Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan, Ahmet Yabacıoğlu, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Defterdar Ali Sormaz, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Seyitahmet Sancak, İl Halk Sağlığı Müdürü Ahmet Barış, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ömer Sobacı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal,  öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
Programda açılış konuşmasını, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş yaparken, Vali Yardımcısı Haldun Aksalman da bir konuşma yaptı.
Etkinlik kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Dereceye giren öğrencilere bisiklet armağan edilirken, öğrencilerin ödüllerini Vali Yardımcısı Haldun Aksalman, Belediye Başkan Yardımcıları Turhan Candan ve Ahmet Yabacıoğlu, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ve İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan takdim etti. Öte yandan kutlamalarda Valilik tarafından Çorum Basketbol Akademi Tekerlekli Basketbol Takımı’na verilmek üzere getirtilen 5 adet özel tekerlekli spor sandalyesi, sporculara teslim edildi. Program, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından organize edilen uçurtma şenliği ile devam etti.