CHP İl Genel Meclisi üyeleri, önergelerinin alt komisyona havale edilmesi ve konuşma hakkının verilmemesi nedeni ile toplantı salonunu terk etti.

İl Genel Meclisinin Haziran ayı ikinci toplantısı bugün Meclis Başkanı Osman Günay başkanlığında gerçekleştirildi.  

Toplantı da gündem dışı söz alan CHP Grup Başkanvekili Yıldız Bek, havaların ısınmasıyla birlikte orman yangınlarının içeren ve çiftçilerin anız yakımı sonrası bilinçlendirilmesi hususunu içeren bir önerge teklifinde bulundu.

Bek’in önerge teklifi İl Genel Meclis Başkanı Osman Günay  tarafından alt komisyona havale edilmek üzere oylamaya sundu. Bu sırada daha önce böyle bir komisyon kurulmadığını kaydederek şaşkınlığını gizleyemeyen CHP Grup Başkanvekili Yıldız Bek ise, “Alt komisyon ne?” diye sordu.

Meclis Başkanı Osman Günay ise, “Yanlışlık yapılmaması için bizim görevimize giriyor mu, girmiyor mu bunu denetleyecek bir komisyon. Alt komisyonda bunu değerlendireceğiz. Bu yok anlamında değildir” ifadelerini kullandı.

Ardından kentteki kooperatifleşmenin araştırılmasına ilişkin bir önerge daha veren CHP Grup Başkanvekili Yıldız Bek’in önergesi tekrar alt komisyona havale edildi.

Bunun üzerine bir konuşma yapan Osman Günay, “Meclisin görevleriyle ilgili bir özet hazırladım. İl Özel İdare ve İl Genel Meclisi’nin yönetmeliğinden. Buraya gelmeden alt komisyona verelim. O incelesin ertesi gün gelir burada da görüşürüz” şeklinde konuştu.

CHP’li Yıldız Bek de “Biz komisyona havale edeceğimiz herhangi bir konuyu yazılı olarak komisyona vereceğiz ve komisyonunuz değerlendirecek? Keşke bu daha önce açıklansaydı” dedi.

Toplantının devamında CHP Başkanvekili Yıldız Bek, gündem dışı söz almak istedi.

Meclis Başkanı Osman Günay ise, Bek’e söz vermeyince CHP grubu, toplantıyı terk etti.