Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Çorum İl Koordinatör V. İsmail Dağdelen, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek’i makamında ziyaret etti. 
Ziyarette TKDK Çorum İl Koordinatörlüğünden uzmanlar da hazır bulundu.
12. Başvuru Çağrı İlanının yayınlandığını ve 10 Şubat-10 Mart tarihleri arasında proje kabullerinin gerçekleşeceğinden bahseden Dağdelen, “12. Çağrı ilanının bütçesi 488.772,12 Avro yani yaklaşık 500 milyon Avro çiftçilerimizin proje ile müracaatını beklemekte. İlimizden bu zamana kadar pek çok projeyi destekledik, 2013 yılında ödediğimiz destek miktarı 21 milyon lirayı aştı, bu sene de destekleme rakamında bu düzeyi aşmayı hedefliyoruz” dedi. 
Dağdelen, “2013 yılında ödenen destekleme seviyesinin bu yılda yakalanması için paydaşlarımızın bu konuda desteklerini bekliyoruz, süt üretiminde en büyük üretici birliği olan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden de bu desteği göreceğimize inancımız tam. Sayın başkanımıza bu konudaki gayretleri sebebi ile teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek,  “bu nazik ziyaretinizden dolayı sayın Koordinatörümüze ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Çorum’ un daha fazla proje üreterek hibelerden daha fazla pay alması hepimizin ortak temennisi, bu konuda üzerimize düşen görev olursa yapmaktan memnuniyet duyarız” dedi.
Birlik üyelerine yönelik bilgilendirme faaliyeti yapılması konusunda mutabakata varan Cinbek ile Dağdelen her iki kurum çalışanlarına konun detaylandırılması talimatını verdiler.