Çorum'a gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, huzur, güven ve istikrar vurgusu yaptı.
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, son dönemde artan terör olaylarını kınayarak, huzur, güven ve istikrar vurgusu yaptı.
Olpak ekonomide yaşanan olağanüstü gelişmelerle ilgili olarak ise "ekonomide asıl risk doların artması değil, yaşanan siyasi ve ekonomik belirsizliktir” ifadesini kullandı.
MÜSİAD Genel Merkezi tarafından Çorum’da düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısına katılmak üzere Çorum’a gelen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.
Ziyarete; AK Parti İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmet Köksal ile MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyeleri de katıldı.

"TERÖR CANIMIZI YAKIYOR"
Ziyarette gazetecilerin soruları üzerine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Nail Olpak,  özellikle ülkede artan terör olaylarına dikkat çekerek, MÜSİAD olarak huzur, güven ve istikrardan yana taraf olduklarını bildirdi.
Ülkede artan terör faaliyetlerinin ülkedeki her yurttaş gibi kendilerinin de canını yaktığını dile getiren Olpak, “artan terör olayları bizlerinde canını yakıyor. Ülke olarak 1980 öncesini aratmayan günler yaşıyoruz.
Terörün iyisi-kötüsü, sağı-solu, haklısı-haksızı olmaz. Törer terördür. MÜSİAD olarak terör kimden ve ne şekilde gelirse gelsin karşısındayız” dedi.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, ekonomi ve dolardaki artıştaki bir soruyu ise şu şekilde yanıtladı:

"DOLARDAKİ ARTIŞ DIŞ KAYNAKLI"
“İş dünyası olarak ekonomide de huzur, güven ve istikrar istiyoruz. Ekonomide güven ve istikrar bir şekilde sağlanabilir ancak burada önemli olan belirsizliğin giderilmesidir.
2001 krizinde de dolar 3 gün içinde 681 liradan, 1700 liraya yükselmişti. O zaman olduğu gibi şimdi de dolardaki bu artış telefi edilir. Ancak bizim için asıl önemli olan gidişatın ne olacağıdır. Yani belirsizliğin ne zaman ortadan kaldırılacağıdır. 2015 yılı içerisinde dolarda bu güne kadar %22’lik bir artış yaşandı. Bu artışta içte ve dıştaki gelişmelerin katkısı büyük oldu. Dolardaki bu artışta bizim dışımızdaki etkenlerin katkısı da büyük oldu. Dolardaki bu artışta iç politika ve siyasetteki gelişmelerin katkısı çok az. Türkiye’de döviz ve dolar borcu bulunan çok sayıda sanayici ve işadamı var ve bunların tamamı bu olumsuz gelişmeden son derece etkilendiler. Temennimiz ülkedeki siyasi belirsizliğin bir an evvel sonlandırılmasıdır. Bizim dışımızdaki gelişmelere müdahale edemeyebiliriz ancak bizden kaynaklanan sorunları çöz erek, ekonomideki bu kötü gidişi en az düzeyde hissedebiliriz.”

‘SİYASİ BELİRSİZLİK BİR AN ÖNCE GİDERİLMELİ’
Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise terör başta olmak üzere ülkede yaşanan siyasal gelişmelerin sanayici ve işadamları ile birlikte tüm toplum kesimlerini yakından etkilediğini ifade etti.
Bugün ülkede bir siyasal belirsizliğin bulunduğunu, bu belirsizliğin terör başta olmak üzere diğer bazı sosyal sorunları da tetiklediğini kaydeden Başkan Külcü, “bunlar birbirlerine bağlı sorunlardır. Temennim ülkede siyasal istikrarın yeniden sağlandığı, herkesin önünü gördüğü bir dönemin mümkün olan en kısa sürede yeniden tesis edilmesidir” şeklinde açıklamada bulundu.