Çorum'da 2016 yılına ait 3. İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı.
Toplantı Çorum Vali Yardımcısı Haldun Aksalman başkanlığında Çorum Valiliği Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Toplantıda DSİ 5.Bölge Müdürü Yardımcısı Şeref Dağdelen, DSİ 54. Şube Müdürü Murat Şerbetci, DSİ 5. Bölge Müdürlüğünde görev yapan Şube Müdürleri, çeşitli kurum yöneticileri ve kurul üyeleri hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan DSİ 5. Bölge Müdür Yardımcısı Şeref Dağdelen, "Kızılırmak-Yeşilırmak havzası Çorum İl Su Yönetimi Koordinasyon Kurulu'nun yapılmasının amacı Avrupa Birliği yatay ve çerçeve çevre müktesebatını kabul etmesi, stratejik çevre değerlendirmenin kabul edilerek ilerleme sağlanması ve uyumlaştırılması, nehir, havza yönetim planlarının hazırlanması, endüstriyel kirlilik ve risk yönetimi, doğa koruma, atık ve geri kalan sektörler ayrıca denetimi esas olacak koordinasyonu idari yapıyı sağlamaktır” dedi.

Daha sonra DSİ 54.Şube Müdürü Murat Şerbetçi bir sunum yaptı. Şerbetçi, Şubat ayında yapılan toplantıda alınan kararlar ve bu kararlar doğrultusunda ilgili kurumlarla birlikte yapılan çalışmalar, yeraltı suyu kullanımıyla ilgili sürdürülen faaliyetler ile sulama, içme suyu ve taşkın koruma amaçlı yapılan projelerle ayrıca Kızılırmak, Yeşilırmak Havzaları su potansiyeli kullanılabilirliği ile ilgili bilgileri sundu.