Çorum Belediyesi’nde çalışan işçiler Toplu İş Sözleşmesini halay çekerek kutladılar.

Çorum Belediyesi’nde çalışan işçilerle Toplu İş Sözleşmesi dün düzenlenen programla imzalandı.

Yıldız Park’ta Belediye yönetimi ile Hizmet-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen TİS imza törenine AK Parti Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan, Erol Kavuncu, Belediye Başkanı Zeki Gül ile yardımcıları, Çorum 24 25 26. Dönem Milletvekili TBMM eski idare amiri ve Hak-İş Konfederasyonu onursal başkanı Salim Uslu, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, AK Parti Çorum Belediye Başkan adayı Halil İbrahim Aşgın, parti teşkilatları ve sendika yöneticileri ile işçiler katıldı.

ZAM ORANI % 30, SOSYAL YARDIMLAR ARTTI

Yeni imzalanan 2 yıllık sözleşmeye göre, belediye işçilerinin maaşlarına yüzde 30 oranında zam yapıldı. 2. yıl için yevmiye artışı öngörüldü. 1311 işçi için de yıllık ikramiye 52’ye çıkarıldı.

Sosyal yardımlarda ise aile yardımı devlet memurlarının seviyesine çıkarıldı. Evlilik ve çocuk yardımları, günlük yemek ücreti artırıldı, aylık yakacak yardımı yapılması öngörüldü.

Çorum Belediyesi ve bazı ilçe belediyelerinde çalışan işçiler için düzenlenen sözleşme sonucunu işçiler davul-zurna eşliğinde halay çekerek kutladı.