Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Buhara Kültür Merkezi içerisinde Kadın Kültür, Gençlik ve Engelli Eğitim Merkezi’ndeki kursları ziyaret etti. yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Zeki Gül, Tesisler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu’ndan ve kurs öğreticilerinden kültür merkezinde yapılan faaliyetlerle ilgili bilgi aldıktan sonra gençlerle voleybol, futbol ve bowling oynadı.

Çorum Belediyesi’nin sosyal Belediyecilik alanında, insana verilen değeri ifade etmesi bakımından en önemli hizmetlerinden birinin Kadın Kültür ve Sanat Merkezleri, Gençlik ve Engelli Eğitim Merkezleri olduğunu söyleyen Başkan Zeki Gül, "6 mahallemizde bulunan merkezlerimizde kadınlar ve gençler, ilgi ve yeteneklerine uygun olan kurslarımıza katılarak kendilerini geliştiriyorlar" dedi.

GENÇLİĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ

Başkan Gül, "Gençlerimizi geleceğe hazırlama noktasında Çorum Belediyesi Gençlik Merkezleri önemli çalışmalar yapıyor. Bu merkezlerimizin üstlenmiş olduğu önemli vizyon ile gençlerimiz daha donanımlı bir şekilde kendilerini geliştiriyorlar. Bilgisayar, akıl oyunları, değerler eğitimi gibi çok çeşitli alanlarda kurslar veriyoruz. Bunların yanında eğitime destek kursları düzenliyoruz. Tüm bu kurslarımızın amacı gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, sanal ortamın tehlikelerinden, kötü arkadaşlıklardan uzak tutmak, sporu sevdirmek,gençlerimizin milli ve manevi değerlerimizi sahiplenen gençler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Diğer yandan derslerinde başarılı olmalarını sağlamaktır" dedi.

Gül, "Çorum Belediyesi Kadın Kültür ve Sanat Merkezlerinde kurslara devam eden hanım kardeşlerimiz ise merkezlerimizde bir yandan kurslarına devam ederken bir yandan da kişisel ilgi ve yeteneklerini geliştiriyorlar. Hanım kardeşlerimizin çocukları da merkezlerimiz bünyesinde yer alan kreşlerde uzman eğitmenlerimiz eşliğinde vakitlerini hem eğlenerek hem öğrenerek geçiriyorlar. Bu merkezlerimizde açtığımız kurslarımıza katılan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Buhara Kültür Merkezinde yer alan Rehabilitasyon Merkezini de ziyaret eden Gül, "Engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve kendilerine öz güven kazandırmak için engelli eğitim ve rehabilitasyon merkezimizde kişisel ve fiziksel gelişimleri için önemli çalışmalar yapıyoruz. Engelli Eğitim Merkezimizle ailelerimizin yükünü paylaşıyoruz" diye konuştu.