Belediye-İş Sendikası Çorum Şube Başkanı Mehmet Şen, Çorum başta olmak üzere tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

Basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından bir olduğunu kaydeden Şen, “Toplumumuzun haber alma özgürlüğünü sağlayan, dünyadaki, ülkemizdeki ve yereldeki bütün olayları en hızlı ve en doğru şekilde toplumumuza ileten toplumumuzu aydınlatan ve halkımızın taleplerini en doğru ve en ilkeli şekilde kamuoyuna aktaran vazgeçilmez unsurlarıdır” ifadelerini kullandı.

Şen, açıklamasına şöyle sürdürdü;

“Tabi ki basın çalışanlarımız bunları yaparken en zor şartlarda ve her koşulda yerine getirmekteler. Ama ona rağmen ne yazık ki ülkemizdeki basın çalışanları ve yereldeki basın çalışanlarımız bu zor ve onurlu görevlerinin karşılığı olan, gerek ücret, gerek sosyal haklar, gerek sendikal hakkı verilmeli ve daha iyi çalışma koşulları sağlanmalıdır. Bu anlamda basın çalışanlarımıza özlük haklarının genişletilmesi ve daha iyi ücretlerle çalışmaları dileğiyle tekrar şahsım ve Belediye-İş Sendikası adına, 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutluyorum, tüm gazete çalışanlarına saygılarımla.”