18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü etkinlikleri kapsamında Çorum'da şehit asker ve polis yakınlarına devlet övünç madalyası ile beratı verildi.
Törende şehit aileleri gözyaşlarına hakim olamadı. 
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma günü nedeniyle ilk tören Şehitlik Anıtı’nda düzenlendi. Törene Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekili Cahit Bağcı, CHP Çorum milletvekili Tufan Köse, Garnizon Komutanı Hakan Saraç, Belediye Başkan Vekili Zeki Gül, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile üst düzey askeri ve emniyet görevlilerinin yanı sıra muharip ve malul gaziler ile şehit aileleri katıldı.
Şehitlik defterini imzaladıktan sonra bir açıklama yapan Vali Sabri Başköy, şehitlik makamanın en yüksek makam olduğunu belirterek, tüm şehitleri saygıyla andıklarını söyledi.
Başköy’ün konuşmasının ardından konuşmasının ardından törene katılanlar Çorum Şehitliği'ndeki şehit mezarlarını ziyaret ederek karanfil bıraktılar. Şehitlik ziyareti sırasında 19 Ekim 2011 tarihinde Hakkari’de PKK'lı teröristlerin döşediği mayının patlatılması sonucu şehit olan Uzm. Çavuş Mustafa Aslan’ın annesi Saniye Akbay oğlunun mezarına sarılarak gözyaşı döktü. Acılı anneyi eşi Ali Aslan ve yakınları teselli etti. Şehit Jandarma Onb. İszmail Yavuz’un babası Osman Yavuz ise oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını öperek dua etti.

Şehitlikteki törenin ardından Devlet Tiyatro Salonu’na geçen protokol üyeleri burada fuaye kısmında bulunan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen ve Çanakkale Zaferi’nin anlatıldığı “Biz Değimliydik” adlı fotoğraf sergisinin açılışını yaptılar. 35 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezen vatandaşlar o günlerin anlatıldığı eserleri yakından incelediler.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri Devlet Tiyatro Salonu’ndaki programla devam etti. Saygı duruşunda bulunulması ve 
İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Devlet Övünç Madalyası törenine geçildi. Törende Şehit J. Uzman Çvş Satılmış Sadi Akbay’ın kızı Cemre Akbay, Şehit Piyade Uzm. Çvş. Mustafa Aslan’ın kızı Hicran Aslan, şehit polis memuru Mustafa Yılmaz’ın babası Ahmet Yılmaz, şehit polis memuru Malik Saykal’ın ağabeyi Emin Saykal, şehit polis memuru Muharrem Ünlü’nün babası Abdullah Ünlü’ye madalya ve beratları Vali Sabri Başköy tarafından verildi. Tören sırasında şehit yakınları gözyaşı döktü.

Madalya törenin ardından bir açıklama yapan Vali Başköy, “Milletimiz adına vatan uğruna canlarını seve seve veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Ruhları şad olsun” dedi.