Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği, Türk Kızılayı’nın kan bağışı kampanyasına destek verdi.

Gazi Caddesi üzerinde bulunan Hitit Kan Alma Biriminde gerçekleştirilen kan bağışı etkinliğine katılan şehit aileleri, kan ve kök hücre bağışında bulundu.

Etkinlikte ilk etapta Kızılay görevlileri tarafından kök hücre ve kan bağışı hakkında şehit ailelerine bilgilendirme yapıldı.

Kök hücre ve kan bağışının birçok insana umut olduğu ifade edilirken, kan bağışının sağlık açısından faydalarına dikkat çekildi.

Bağış formlarını dolduran şehit aileleri, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kızılay tarafından kurulan stantlarda kök hücre ve kan bağışı yaptı.

CAN OLALIM, KAN OLALIM

Bağış esnasında açıklamalarda bulunan Çorum Şehit Aileleri ve Vazife Malulleri Derneği Başkanı Galip Deniz, “Türkiye’de ve dünyada insani yardım hizmetinde model haline gelen, zor anlarımızda her zaman yanımızda olan Türk Kızılayı’na destek olmak hepimizin görevi. Kan bağışının yanı sıra bu kez kök hücre bağışı da yaparak donör bekleyen hastalara umut olmak, bu anlamda da bir farkındalık yaratmak istedik. Değerli şehit ailelerimize gösterdikleri duyarlılık için teşekkür ediyorum” dedi. "Yaşatamadığımız çocuklarımız için bir başkasına can olalım, kan olalım" sloganıyla bu etkinliği gerçekleştirdiklerini belirten Galip Deniz, yaklaşık 25 şehit ailesi ve gazinin kan ve kök hücre bağışında bulunduğunu dile getirdi.