Çorum Emniyet Müdürlüğü tarafından il genelinde 59 nokta ve 180 adet kamera ile asayiş uygulamaları devam ediyor. Uygulamar kapsamında 2018 yılı içerisinde Drone, KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) ve Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerince özellikle saygısız olarak araç kullandığı ( dirft atan, abartılı egzozlu) tespiti yapılan 1123 adet sürücüye yasal işlem yapıldığı bildirildi.

Çorum genelinde yapılan asayiş uygulamaları hakkında Çorum Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şunlar kaydedildi;

“18.09.2018 tarihli Valiliğimizce basın bilgi notumuzda Trafik kazalarının önlenmesi, trafik kurallarına uyma düzeylerinin en üst seviyeye çıkarılması, kaza sonucu meydana gelen ve yaralanmaların azaltılması ile denetim faaliyetleri yoluyla sürücüler üzerindeki algılanan yakalanma riski duygusunun artırılması amacıyla 2018 yılı sonuna kadar KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) ile Trafik Kural İhlallerine yönelik Emniyet Kemeri, Kırmızı Işık İhlali, Cep Telefonu Kural İhlali, Kask Kullanımı ihlali, Çift Sıra Park ihlali, Yaya Kaldırımı Park ihlali, Drift Yapan Araçlar ile Kuyumcular Çarşısı, Zafer Çarşısı ve Kubbeli Camii Etrafı Trafiğe Kapalı alanlara yönelik Motosiklet denetimi yapılarak tespiti yapılan ihlallere 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda ilgili hükümleri doğrultasında yasal işlem yapılacağı bildirilmiştir

İlimiz de genelinde 59 nokta, 180 adet kamera ile kentimizin geneli gerek Asayiş yönünden gerekse Trafik yönünden takip edilerek ekiplerimizin olay mahalline daha hızlı sevk ve idaresi yapılmaktadır.

2018 yılı içerisinde Drone, KGYS (Kent Güvenliği Yönetim Sistemi) ve Emniyet Müdürlüğü Trafik ekiplerince özellikle saygısız olarak araç kullandığı ( dirft atan, abartılı egzozlu) tespiti yapılan 1123 adet sürücüye yasal işlem yapılmıştır.

2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda 18/10/2018 tarihinde yapılan değişiklikle Herhangi bir zorunluluk olmaksızın, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracın el freninin çekilmesi suretiyle veya başka yöntemlerle aracın ani olarak yönünün değiştirilmesi veya kendi etrafında döndüren araç sürücülere uygulanan 108,00 TL olan trafik idari para cezası 5010,00 TL yükseltilmiştir. 11.11.2018 günü 06........... plaka sayılı aracın İlimiz Sanayi Sitesi girişinde bulunan döner kavşakta Herhangi bir zorunluluk olmaksızın, karayollarında dönüş kuralları dışında bilerek ve isteyerek aracını döndürdüğü tespit edilmiş ve sürücüye 5010,00 TL trafik idari para cezası uygulanmış, araç 60 günü trafikten men edilerek sürücü belgesine geçici olarak 60 gün süre ile geri alınmıştır.

Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin koruması, üzücü hadiseler ile karşılaşmaması amacıyla İlimiz genelinde trafik denetimleri yoğunlaştırılarak devam edecektir”