Çorum’da özel halk otobüsleriyle toplu taşıma hizmeti veren Ulaş A.Ş. yetkilileri, 9 Temmuz 2019 tarihinde Çorum Belediyesi tarafından yapılacak olan tolu taşıma ihalesinin şartnamesinde yer alan şartların çok ağır olduğunu bildirdiler.

Konu hakkında açıklamada bulunan Ulaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Arap Ballı, uzun süredir Çorum’da toplu taşıma hizmeti verdiklerini ifade ederek, “Son zamanlarda aşırı gelen zamlar sebebiyle de ağır şartlar altında çalışıyoruz. Çorum’da toplu taşıma otobüslerinin sayısının arttırılmasına karşın yolcu sayısı artmadı. Şimdi önümüzde bir ihale var fakat bu ihalede çıkacak olan şartnamede şartlar bizler için çok ağır, otobüs sayısı arttı ama yolcu sayısı artmadı. Nüfus aynı, öğrenci sayısı aynı fakat nedense otobüs sayısı arttırılıyor. Gidilen istikamet sayısı artıyor fakat otobüsler boş gidip geliyor.

46 OTOBÜSÜN TAŞIYABİLECEĞİ YOLCUYU 65 OTOBÜS TAŞIYOR

Normalde 46 otobüsün taşıyabileceği yolcuyu 65 otobüs taşıyor. Bu israf bizlere de yazıktır, milli servettir bu devlete de yazıktır. Vatandaşlarımızdan gelen bazı tepkilerde bizleri üzüyor, sanki çok fazla kazanıyormuşuz da düzgün hizmet vermiyormuşuz gibi bir izlenim var” dedi.

ÜCRETSİZ TAŞIDIĞIMIZ YOLCU SAYISI % 35

Hak ettikleri ücreti alamamalarına rağmen halk mağdur olmasın diye yapabilecekleri hizmetin en iyisini yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Ballı, “Ama neredeyse evimize ekmek götüremeyecek durumdayız. Mağduriyetimiz sadece otobüs sayısının artması değil bununla birlikte taşıdığımız yolcuların neredeyse yarısı ücretsiz. Ücretsiz taşıdığımız yolcu sayısı % 35’e denk geliyor. 12 veya 13 kalem ücretsiz taşıdığımız yolcular var.

EVİMİZE EKMEK GÖTÜREMEYECEK DURUMDAYIZ

Devlet ücretsiz taşınan kişiler için araç başı 800 TL gibi bir rakam veriyor fakat bu rakam ücretsiz taşınan yolcuların yarısına bile denk gelmiyor. Bir ayda 8.000 kişi ücretsiz biniyor fakat biz 800 TL alıyoruz. Birde üstelik bir yıla yakındır ihalemiz yapılmadığından dolayı bu ücreti de alamıyoruz. Mağdur olduğumuzun bilinmesini istiyoruz, evimize ekmek götüremeyecek durumdayız, halkımızdan ve yetkililerden bu konularda yardım bekliyoruz” diye konuştu.