Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayarak tüm sağlık çalışanlarının bayrağımı kutladı.

Vali Kılıç, sağlıklı bir yaşamın her insanın temel hakkı olduğunu kaydederek, “Birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren, insan hayatını her şeyin üstünde tutan, sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Açıklamasında tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutlayan Vali Kılıç, açıklamasında şunları dile getirdi:

“İnsan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimi olduğuna inanan, insanımızın sağlık hizmetlerinden en iyi şekilde yararlanması için var gücüyle çalışan, karşısına çıkan olumsuzluklardan ve güçlüklerden hiçbir zaman yılmayan ve bunu yaparken karşılık beklemeden, erdemli bir şekilde sadece mesleki sorumluk içerisinde yerine getiren sağlık çalışanlarımızın gayretini ne kadar takdir etsek azdır.

Kanuni Sultan Süleyman’ın "halk içinde muteber bir nesne yok devlet gibi, olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi..." meşhur mısralarıyla veciz bir şekilde vurguladığı gibi sağlık; insanoğlunun sahip olduğu en değerli zenginliklerin başında gelmektedir.

Sağlıklı bir yaşam her insanın temel hakkıdır. Sağlık hizmetlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve toplum sağlığının güvence altına alınması sosyal devlet anlayışının gereği olarak belirlenmiştir. Bu bakımdan ülkemizde de sağlık alanında ciddi çalışmalar yapılmaktadır.

Birey ve toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına hizmet veren, insan hayatını her şeyin üstünde tutan, sağlık çalışanlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Başta doktorlarımız olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başarı ve mutluluklar diliyorum.”