Yüksek Seçim Kurulu, 7 Haziran Pazar günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimi nedeniyle, kahvehane, çay ocağı, kıraathane ve internet kafeleri “eğlence yeri” kapsamında saydı ve oy verme saatlerinde kapalı olmalarına karar verdi.
Çorum Kahveciler Odası Başkanı Nesimi Özkubat, Yüksek Seçim Kurulu’nun bu kararını kamuoyuna açıklayarak, Pazar günü 08.00 ile 17.00 saatleri arasında kahvehane, çay ocağı, kıraathane ve internet kafelerin kapalı olmaları gerektiğini duyurdu.
Yüksek Seçim Kurulu’nun, Türkiye Kahveciler, Kıraathaneciler ve Büfeciler Federasyonu’nun, anılan işyerlerinin oy verme günü açık bulundurulması isteğine karşılık bu kararı aldığı öğrenildi.
Federasyon’un, “oyunu kullanan vatandaşların süre sonuna kadar bu tür yerlerde oturup istirahat etmelerinin, çay, kahve ve meşrubat içerek sohbet etmelerinin yasakları çiğneme anlamına gelmeyeceği” görüşünü dile getirmiş olmasına rağmen, YSK’nın bu kararı,  hem kahveci esnafı, hem de vatandaş açısından “sıkıntılı bir gün” anlamına gelecek.