Çorum İl Özel İdaresi'ne 4 milyon 800 bin TL değerinde 22 adet yeni araç alındı.
Çorum İl Özel İdaresi'ne yeni alınan araçların hizmete sunulması ve anahtar teslimi nedeniyle bir tören düzenlendi.
Bugün saat 14.00'de İl Özel İdaresi'nde düzenlenen törene; AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Vali Yardımcısı Adem Saçan, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Başkan Yardımcıları ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Genel Meclis Üyeleri, Özel İdare birim amirleri ile kurum çalışanları katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende açılış ve protokol konuşmalarının ardından yeni araçları kullanacak şoförlere anahtar teslimi yapıldı.

Verilen bilgiye göre; Çorum İl Özel İdaresi'nde 199 adet iş makinesi ve binek araç ile hizmet verilirken, yeni alınan 22 adet araç ile makine parkındaki araçların yüzde 12'si yenilendi, araç sayısı ise 221 adede ulaştı.
Makine parkındaki araçların yüzde 38'i 0-5 yaş, yüzde 16'sı 6-10 yaş, yüzde 20'si 11-15 yaş, yüzde 26'sı ise 15 yaş üzerinde.

15 yaş üzerinde olan araçların yenilenmesi halinde İl Özel İdaresi'nin hizmetlerinin daha hızlı ve verimli yürütülmesi mümkün olacağından, araçların yenilenmesi yönündeki çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

Kuruma yeni kazandırılan 22 araç için yaklaşık 4 milyon 800 bin TL kaynak kullanılırken, 1 adet yama silindiri, 1 adet distribütör, 4 adet çöp kamyonu, 7 adet damperli kamyon, 2 adet greyder, 1 adet kamyonet, 5 adet pickup, 1 adet binek aracı alındı.