İl Özel İdaresi, tam zamanlı olarak çalıştırılmak üzere, sınavla 3 Adet İnşaat Mühendisi, 1 Adet Jeoloji Mühendisi, 1 Adet Çevre Mühendisi ve 2 Adet Harita Mühendisi olmak üzere 7 adet sözleşmeli teknik personel alacak.
Özel İdare’de konuyla ilgili verilen bilgiye göre 2010 yılı KPSSP3’e girmiş olup 60 ve daha üzeri puan alanların müracaat edebileceği Seçme (Sözlü) Sınavı Çorum Özel İdaresinde oluşturulacak komisyon tarafından sözlü olarak tek aşamada yapılacak.
Sözlü sınava merkezi sınavda alınan puanlar esas olmak kaydıyla, en yüksek puandan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının 10 katı kadar aday çağrılacakt. Sıralama sonucunda, ilan edilen kadro sayısının 10 katı içerisine giremeyenler sözlü sınava alınmayacak.
Sözlü sınavda sınav kurul üyeleri, adayın çalışacağı alandaki uzmanlık düzeyi, mevzuat bilgisi, mesleki tecrübe ve bilgi birikimi, kavrayış, ifade ve temsil kabiliyeti; muhakeme gücü, davranış ve tepkilerinin mesleğine uygunluğu gibi niteliklere sahip olup olmadığı da göz önünde bulundurarak değerlendirme yapacak.