Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ ü ölümünün 80.yılında saygı ve özlemle andıklarını kaydetti.

Mustafa Gül, 10 Kasım Atatürk’ün vefatının 80. yıldönümü ve Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Mesajında kurtuluş savaşında emperyalizme karşı verilen mücadelenin lideri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün üzerinden 80 yıl geçtiğini belirten Gül, “Atatürk’ün 10 Kasım 1938’de hayata gözlerini yumduğu günden bu yana dünya üzerinde yaşanan gerginlik, çatışma ve savaşlar durmaksızın devam ediyor. Atatürk’ ün hem yurtta hem de dünyada barış savunusu, dün olduğu gibi bugün de güncelliğini koruyor” şeklinde ifade etti.

Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, yayınladığı mesajın devamında şunları dile getirdi;

“Mustafa Kemal Atatürk emperyalizme ve çağdışılığa karşı savaş açmıştı. Her ikisinde de başarılı olarak bu ülkeyi medeniyet yolunda ilerletmişti. Ancak Atatürk’ten sonra gelen, kendilerini kul olmaktan, teba olmaktan kurtararak özgür bireyler olarak cumhuriyetin sunduğu eğitim ve demokrasi olanakları ile iktidara gelenler bu çizgiden ayrılmıştır. Bugün ülkemiz Amerikan emperyalist politikaların bölgedeki taşıyıcısı durumuna getirilmiştir. Uygulanan yanlış politikalar sonucu Ortadoğu’daki emperyalist paylaşım savaşının içine sürüklenmiştir.

Kurtuluş Savaşı’nda yan yana, omuz omuza mücadele eden, emperyalistlerin Türkiye’den kovulması için canını veren farklı inanç ve kimliklerden Türkiye halkları, egemen güçlerin çıkarları doğrultusunda, yıllardır birbirine düşman haline getirilmeye çalışılmakta, emperyalist işbirlikçiler iktidarlarını sürdürmek için bu yöntemi araç olarak kullanmaktadır.

Atatürk’ün ölümünden bu yana dünyanın dört bir yanında yaşanan savaşlar, çatışmalar ve katliamlar, O’nun yıllar önce söylediği “Yurtta barış, dünyada barış” sözünün anlamının, ne kadar doğru ve güncel bir ifade olduğunu açıkça göstermektedir.

Toplumsal düzende ise tek tip, itaat eden insan tipi yaratılırken, özellikle eğitim alanında çağdışı, bilimdışı uygulamalar yürürlüğe sokulmuştur. Kadınının ve erkeğin toplumsal yaşamda ayrıştırılması yoluna gidilmiştir. Eğitim de daha cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan kız ve erkek çocukların bir arada okuyabileceği düzenlemeler günümüzde Cumhuriyet’ kuruluşunun 95. yıldönümünde çağdışı bir anlayışla tartıştırılmakta, dini cemaat, vakıf ve derneklerle Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı protokollerle laik eğitim ortadan kaldırılmaya çalışılmakta.

Çağ dışılığa karşı emeğin, eşitliğin ve özgürlüğün cumhuriyetini yeniden kurmak için mücadelemize devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk`ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış!” ilkesi doğrultusunda kararlıkla yürüyeceğiz.

Eğitimde ve bilimde ırkçı-gerici uygulamaların etkisini arttırdığı, çocuk ve kadın haklarının saldırı altında olduğu, laikliğe ve laik yaşama açıkça meydan okunduğu, okullardan başlayarak toplumsal yaşamın bütün alanlarında baskıcı ve otoriter uygulamaların yaşandığı günümüz koşullarında, hayatı boyunca aydınlanmadan ve bilimden yana tutumuyla bilinen Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 80. yılında saygıyla anıyoruz.”