Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak, siyaset kurumunun ülkemizde yaşanan terör olaylarına bir çözüm bulacağına ve acıların sona ereceğine inandığını söyledi.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve MÜSİAD Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katılmak üzere Çorum'a gelen Nail Olpak, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret ederek, Oda Başkanı Çetin Başaranhıncal ve diğer yöneticilerle görüştü.
MÜSİAD Çorum Şube Başkanı Mücahid Ahmet Köksal ve dernek yönetim kurulu üyelerinin de eşlik ettiği ziyarette ülke gündemi ele alındı.
Ziyaret sırasında konuşan TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, her gün şehit cenazelerinin geldiği ve terörün tırmanışa geçtiği bu günlerde ekonomi konuşmanın mümkün olmadığını, terörün tüm ülke meselelerinin önüne geçtiğini ve birinci gündem maddesi olduğunu belirterek, "umarım, terör Ankara'da da birinci gündem maddesi olur" ifadesini kullandı.
Başaranhıncal, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası ile Çorum'un genel yapısı hakkında Olpak'a bilgiler verdi.
MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak ise MÜSİAD'ın faaliyetlerini sadece genel merkez bünyesinde yapmadıklarını, faaliyetleri Anadolu'ya yaydıklarını belirterek, iki ayda bir değişik ilde Genel İdare Kurulu toplantısı yaptıklarını, bunun yanı sıra sektörel ziyaretler ve bölgesel işbirliği toplantıları düzenlediklerini söyledi.
Ticaret ve Sanayi Odaları ile ilişkileri geliştirdiklerini ve bu odaları kendi evleri gibi gördüklerini anlatan Olpak, yereldeki faaliyetleri önemsediklerini belirtti.
Terörün şu anda ülkemizin en önemli meselesi olduğunu dile getiren Nail Olpak, siyaset kurumunun ülkemizde yaşanan terör olaylarına bir çözüm bulacağına ve acıların sona ereceğine inandığını söyledi. Türk milletinin teröre ve oynanan oyunlara, kurulan tuzaklara prim vermeyeceğine inandığını ifade eden Olpak, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
MÜSİAD Genel Başkanı Olpak, TSO Başkanı Başaranhıncal'a derneğin yayın organları ve çıkarttığı kitap ve bültenlerden hediye ederken, Başaranhıncal ise günün anısına Olpak'a bir hediye takdim etti.