Çorumun Sungurlu ilçesinde okul servis araçlarını denetime çıkan komisyon, çarpıcı bir gerçeği ortaya koydu.
Sungurlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Aksoy beraberinde oluşan bir komisyonla çeşitli güzergahlarda taşımalı eğitim okul servis araçlarını denetledi. 
Yapılan denetimde, servis araçlarının Milli Eğitim Bakanlığı Taşımalı İlköğretim Yönetmeliği ve Okul Servis Araçları Yönetmeliğine uyup uymadığına bakıldı. Servisler teker teker durdurulurken, durdurulan hiçbir araçta trafikte can güvenliği açısından oldukça öneme sahip olan, emniyet kemerinin sürücü ve öğrenciler tarafından takmadığı tespit edildi. Şube Müdürü Erdal Aksoy, denetlenen her araçta teker teker sürücü ve öğrencilere emniyet kemerlerini taktırdıktan sonra servislerin hareket etmesine izin verdi. 
Öğrencilere emniyet kemerinin faydalarını anlatan Aksoy, bundan sonra araca biner binmez kemerlerini takacakları ve evlerine ulaşıncaya kadar çıkartmayacakları konusunda her bir öğrenciden söz aldı. Bazı öğrencilerin ise emniyet kemeri takmayı bilmemeleri ise herkesi şaşırttı.

YANGIN SÖNDÜRME TÜPLERİ ARACIN EN UZAK YERİNDE
Denetimde ayrıca servislerin yangın söndürme tüplerine dikkat edildi. Araçların çoğunluğunda yangın tüplerinin ulaşılması en zor yer olan bagajda ve sabitlenmiş şekilde olduğunu gören Şube Müdürü Aksoy, şoförlere tepki göstererek, teker teker yangın söndürme tüplerini söktürüp aracın içinde kolay erişilebilecek bir yere almalarını söyledi. 
Aksoy, Servis sürücülerine “Sizler bizim geleceğimizi taşıyorsunuz. Bu çocuklara gözünüz gibi bakmalı ve örnek olmalısınız. Biz taşımalı eğitim öğrencilerini çok önemsiyoruz. Yaptığınız işi hakkıyla yaptığınız sürece hep birlikte mutlu oluruz. Yoksa kurallara uymayan ve gerekli titizliği göstermeyenlerle bir daha çalışmayız” dedi.
Komisyon tarafından kurallara uymayan sürücülere idari para cezası uygulanırken, kurallara uyanlara da teşekkür edildi.