Çorum Valisi Ahmet Kara, baharın gelişini müjdeleyen Nevruz’un doğanın uyanışını müjdeleyen, umut dolu başlangıçların, bolluk ve bereketin simgesi olduğunu söyledi.
21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla açıklamada bulunan Vali Kara, Nevruz Bayramı'nın barışa, kardeşliğe, sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını diledi.
Vali Kara açıklamasında şöyle dedi:
“Nevruz, baharın gelişini, doğanın uyanışını müjdeleyen, umut dolu başlangıçların, bolluk ve bereketin simgesidir.
Nevruz, binlerce yıldır Asya'dan Balkanlara, Orta Doğu'dan Mezopotamya ve Anadolu 'ya kadar geniş bir coğrafyada yaşayanların ortak kültür zenginliğini oluşturan ve bu büyük coğrafyada halkları birbirine bağlayan güçlü bir kültürel bağdır.
Nevruz bizlere hepimizin kardeş olduğunu, aynı kökten ve aynı ruhtan geldiğimizi hatırlatmaktadır.
Milli birlik ve beraberliğin, birlikte yaşama isteğinin güçlenmesi ve dayanışmanın sağlanmasında önemli yer tutmaktadır.
Nevruzun, amacına ve anlamına uygun olarak, barış iklimi ve kardeşlik hukuku içinde kutlanması, Millet olarak birliğimizi ve beraberliğimizi daha da güçlendirecektir.
Hepimize yurt olmuş güzel vatanımızda, baharı yine birlikte yaşayacağız. Birbirimiz için iyilik dileyeceğiz. Bereketli toprağımıza kötülük, şiddet ekilmesine hep beraber karşı çıkacağız. Bereketli bir bahar için birlikte çalışıp, birlikte dua edeceğiz.
Nevruz Bayramı'nın barışa, kardeşliğe, sevgiye ve paylaşıma vesile olmasını diliyor, bu düşüncelerle, başta hoşgörü kenti Çorumlu hemşehrilerim olmak üzere tüm halkımızın nevruz bayramını kutluyorum”