Müstakil İş Adamları Derneği Genel Başkan Nail Olpak, Çorum Vali Yardımcısı Adem Saçan’ı ziyaret etti.
Bugün MÜSİAD Başkanlar Kurulu Toplantısı için Çorum’a gelen ve bazı ziyaretlerde bulunan MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, Vali Yardımcısı Adem Saçan’ı ziyaret ederek gündemi değerlendirdi.
Ziyarete MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Eyüp Uğur, MÜSİAD Çorum Şube Başkanı M. Ahmet Köksal ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Ziyarette Saçan ile bir süre görüşen MÜSİAD Genel Başkanı Nail Olpak, il başkanları toplantısı için burada olduklarını, önceki zamanlarda Çorum’da faaliyet gösterdiklerini fakat bir süredir ara verdiklerini ifade etti. Önceliklerinin iş hayatı olduğunu anlatan Olpak, “Burada il başkanlarımızla toplantı yapmak için bulunuyoruz. Çorum bizim aslında geçtiğimiz zamanlarda faaliyet gösterdiğimiz fakat bir süredir ara verdiğimiz güzel bir şehrimiz. Bizim önceliğimiz iş hayatı. Her şeyi masaya yatırmak durumundayız. Siyasetten etkilen bir bölümdeyiz. Hayatın gerçeklerinde ne varsa konuşacağız” şeklinde konuştu.

"BU SÜRECİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ"

Vali Yardımcısı Adem Saçan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye'de son zamanlarda gündemden düşmeyen şehit haberlerini değerlendirdi.
Türkiye’yi kimsenin dize getiremeyeceğini, bu terörün elbet bir gün sona ereceğini dile getiren Saçan, süreci Türk milletinin birlikte atlatacaklarını belirtti. İnsanların şehit haberleri aldıkça endişe duyduğunu dile getiren Saçan,  halka sağduyu çağırısında bulundu.
Saçan, “Bireyler aile hayatında bile siyasetle iç içe yaşıyor. Eşler bile evlerini siyasetle idare ediyor. Böylesine önemli sivil toplum örgütleri ülkemizin gündemiyle ilgili akıllarını yormaları gerçekten de önemli. Biz toplum olarak sancılı dönemleri sarmakta basiret göstermiş bir yapıya sahibiz. Bir takım insanlar da bundan endişe duyuyor. Canımızı yakan 8 tane şehit olması tabi ki insanlarımızı endişelendiriyor. Bu devletleri kuran, büyük imparatorluklara imza atmış geleneği olan bir yapıdan geliyoruz. Türkiye bunu atlatacaktır. Türkiye’yi kimsenin dize getirme şansı yoktur. Dize de gelmeyiz, dize de getirilmesine bu millet asla müsaade etmez. Büyük bir sabırla bu kardeş kavgasının bir an önce sonlanmasını ve kimsenin canı yanmadan bitmesini istiyoruz. Bu süreci birlikte atlatacağız. Bütün aydınlarımız, basınımız, idarecilerimiz, bürokrasimiz, askeriyemiz ile bütün katmanlarıyla elimizi kayanın altına sokmalıyız. Bu süreçte mutlak suretle halkımızın sağduyulu olması gerekiyor” diye konuştu.