Çorum Valisi Necmeddin Kılıç 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yayınladığı açıklamasında, “Muhtarlar devletimizin uç beyi olarak milletimizin gözü kulağı konumundadır” şeklinde ifade etti.

Tüm muhtarların, 19 Ekim Muhtarlar Günü kutlayan Vali Kılıç, açıklamasının devamında şunları kaydetti;

“Muhtarlık müessesi doğrudan demokrasinin en iyi temsil edildiği en köklü, halka en yakın, çok iyi kurumsallaşmış, halkın taleplerine yerinde en hızlı ve doğrudan cevap verebilecek, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlarımız, devletimizin uç beyi olarak milletimizin gözü kulağı konumundadır.

Muhtarlarımız bulunduğu mahallede ve köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil eden, bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmakla birlikte demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturmaktadır.

Muhtarlarımız, sorumluluk bölgeleri içerisindeki altyapı çalışmalarından düğün ve cenaze işlemlerine uzanan çok geniş bir yelpazede vatandaşlarımızın ihtiyaç ve taleplerinin birinci derecede muhatabı olmaktadırlar. Görev yaptıkları mahallelerde muhtarlarımız Devletimizin taşradaki en temel taşıdırlar.

Sayın Cumhurbaşkanımızın da büyük önem ve değer verdiği, ilimizde görev yapan tüm mahalle ve köy muhtarlarımızın “Muhtarlar Günü”nü kutluyor, bu anlamlı günün halkımıza ve görevlerini fedakârca yürüten tüm muhtarlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.”