Çorum’da, 25 yaşındaki arkadaşını kazayla tüfekle başından vurarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan sanık hakkında müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı.

Çorum’da geçen yıl, Bahçelievler Mahallesi’nde 25 yaşındaki Sezgin Süzer’in tüfekle öldüren Özgür T. (38) ilgili savcılıkça hazırlanan iddianame, Çorum 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, savunmasında, olay günü iş yerinde maktul ile alkol aldıkları sırada Süzer’in, iş yerinde tüfekle oynamaya başladığını anlatan Özgür T, “Sezgin bana, ‘ağabey bu tüfeği hiç temizlemiyor musunuz?’ diye sordu. Ben de hemen tüfeği elinden aldım. Sonra tüfeği kontrol ederken elimin tetiğe çarpması sonucu silah ateş aldı. Sezgin vurulunca şoka girdim. Hemen kardeşlerimi aradım. İş yerine gelen kardeşim Savaş durumu görünce ‘ağabey şaka mı yapıyorsunuz’ deyip, dışarı çıktı. Sonra polisler geldi zaten. Sezgin çok samimi bir arkadaşımdı. Kesinlikle öldürmek gibi bir kastım yoktu.” iddiasında bulundu.

Soruşturma kapsamında ifadesi alınan sanığın kardeşi Savaş T’nin de olayın kazayla gerçekleştiğini anlatarak, daha önce de Süzer’in iş yerinde tüfekle oynadığı için bir olumsuzluk yaşanabileceği hususunda kendisini uyardığını belirtti.

İddianamede, sanığın diğer kardeşi Önder T’nin de emniyetteki ilk ifadesinde, olay yerine gittiğinde ağabeyinin “vur dedi, vurdum” şeklinde sayıkladığını beyan ettiğini ancak savcılıkta bu beyanını “Sezgin’in ağabeyime ‘beni vur’ demesi değil, olaydan sonra iş yerine gittiğimde bana hitaben ‘beni vur’ şeklindeki sözleriydi” olarak ifade verdiği belirtildi.

Olayın oluş şekli ve dosya kapsamında toplanan delillerin değerlendirildiğinde, sanığın kardeşi Önder T’nin emniyetteki ilk beyanının dikkate alınması gerektiği kaydedilen iddianamede, ayrıca Süzer’in hedef alınan yerin ve vurulduğu bölgenin kafa bölgesi olması ile toplanan delillerin göz önünde bulundurulduğunda sanığın kasıtlı bir şekilde maktule ateş ederek, kasten öldürme suçunu işlediği kanaatine varıldığı belirtildi.

Sanık hakkında “kasten öldürme” suçunu gerçekleştirdiği gerekçesiyle müebbet hapisle cezalandırılması talep edildi.