Çorum Belediyesi tarafından Mardin Nusaybin'de görev yapan özel harekat polisleri ve terör mağdurlarına ulaştırılmak üzere hazırlanan 2 TIR ve 4 kamyondan oluşan yardım konvoyu dualarla uğurlandı.
Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen yardım konvoyunu uğurlama programına Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Müftü Dr. Ahmet Akın, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Ankara'daki hain saldırıyı kınayarak konuşmasına başlayan Başkan Külcü, dün yapılan saldırıyla bir kez daha milletin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine, ortak kader birliğine saldırıldığını söyledi.
Saldırının amacının Türkiye'yi şaşkın, ne yapacağını bilemez, korkak, tedirgin, içine kapanmış bir ülke haline getirerek, şaşkınlık ve tedirginliğinin içerisinde Türkiye'yi bu olayları tertip edenlerin ellerine, projelerine teslim olmuş bir ülke haline getirmek olduğuna dikkat çeken Başkan Külcü, "Dün ne yazık ki öyle bir Türkiye vardı. Kimsenin işine karışmayan, kimsenin etlisine, sütlüsüne karışmayan, 'kim ne yaparsa yapsın bana biçilen rol neyse, bana müsaade edilen alan neyse orada konuşurum. Orada yapacağım işi yaparım. Ondan sonrasına da karışmam' diyen bir Türkiye vardı. Bugün de ne yazık ki böyle bir Türkiye'nin hevesiyle yanıp tutuşan, yaşayan, planlar yapan ülkeler ve örgütler var. Ama Türkiye, o eski Türkiye değil. Türkiye bugün kendi ayakları üzerinde duran ve söylenmesi gereken söz neyse onu söyleyen bir ülke haline geldi. Üç kuruş borç verdikleri sonra emir verdikleri müstemleke valilerinin görev yaptığı bir ülke görüntüsünden bugün büyük devlet olduğunu hatırlayan, büyük millet olduğunu hatırlayan hamdolsun bir ülke haline geldi. Bundan rahatsız oluyorlar. Korkuyorlar. O şer odaklarının ürettikleri projelerin, hazırladıkları planların boşa çıkacağından korkuyorlar. Türkiye, bugün bu düzene çomak sokan bir Türkiye olmuştur" dedi.
Türkiye'nin içine kapanık, sesi soluğu kesilmiş, bir kümesin içerisindeki tavuk gibi dünyadan haberi olmayan bir ülke haline getirilmek istendiğine vurgu yapan Başkan Külcü, "Buna milletimiz dün müsaade etmedi bugün de müsaade etmeyecek. Bilsinler ki tuzak kuranların, plan yapanların, en hayırlısı ve en isabetli yapanı yüce Allah'tır. Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Onlar plan yaptılar. Yüce Allah da plan yaptı. Sonunda kimin dediği olacak, yüce yaradanın dediği olacak. Biz buna inanıyoruz ve millet olarak da, devletimizin arkasında durmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
ÖZEL HAREKAT POLİSLERİNE 2 TIR, TERÖR MAĞDURLARINA 4 KAMYON YARDIM
Yardım malzemelerini hayır dualarla Güneydoğu bölgesine göndereceklerini söyleyen Külcü, "2 TIR'ı özel harekat polislerine gönderiyoruz. 4 kamyonumuzu ise evinden barkından olan, Güneydoğu'da yaşayan Kürt kardeşlerimize gönderiyoruz. Devletimizin hiçbir şeye ihtiyacı yok. Devletimiz onlara alınacak olanları, verilecek olanları kat kat fazlasıyla yapıyor. Biz kanlarını, canlarını ortaya koymuş, eşlerini, çocuklarını, analarını, babalarını gözü yaşlı evde bırakıp gidip orada bu vatan için çarpışan özel harekat polisi kardeşlerimize diyeceğiz ki 'siz orada, biz buradayız. Ama bilin ki bu milletin 78 milyonunun her birinin kalbi sizinle beraber atıyor. Bu hediyeleri onun için gönderdik' diyeceğiz. Özel harekat polisi ve askerimizin yanında dimdik duran, evinden, barkından, yuvasından, evladından olmuş ama devletinin yanında duran Kürt kardeşlerimize de diyoruz ki siz orada bunu göze aldınız ya bu vatanın birliği, dirliği için beraber yürüyorsunuz ya bu ülkenin her insanın kalbi sizinle beraber atıyor demek için onlara da 4 kamyonluk hediye paketi hazırladık" ifadelerini kaydetti.
Meselenin Kürtlük, Türklük değil vatan meselesi olduğunu anlatan Külcü, konuşmasında şunları kaydetti:
"Bin yıldır bu topraklarda yaşıyoruz. Bin yıldır bu topraklar hiç düşmansız kalmadı. Düşmansız kalmadı ama devletsiz de kalmadı. Bugün Türkiye'nin 78 milyonun her biri Türküyle, Kürtüyle, Lazıyla Çerkeziyle bir olmaya, beraber olmaya ve birlikte Türkiye olmaya ahd etmiş durumdadır. Bilsinler ki asla ve katla bölemeyeceklerdir. Bin yıldır bu coğrafyada birbirine kenetlenmiş ve millet olmuş bir bütünüz. Biz bu toprakların her karışını şehit kanıyla ısladık.
Mesele Kürtlük, Türklük meselesi değil, vatan meseledir. Bir vatan vardır. Bir bu vatanı sahiplenenler vardır bir de vatan hainleri ve onların işbirlikçileri vardır. Allah'ın izniyle bu hainleri her biri ölmedikçe, o işbirlikçilerinin her birinin bu milletin polisine, askerine adaletine teslim edilmedikçe, 7 milyonun hiçbirisi de arkasına bakmayacaktır. Dün nasıl 15'lik yavrularımızı Çanakkale'ye göndermişsek bugün aksakallı amcalarımızı da 15'lik yavrularımızı da her birimiz oraya göndeririz. 750 bin metrekarenin her birini yeniden kayıtsız şartsız bu milletin evlatlarının toprağı olarak korumaya devam ederiz. Hakkari'yi de bombalasalar, Çorum'u da bombalasalar bilsinler ki korkmayacağız, çekinmeyeceğiz, içimize kapanmayacağız, bu coğrafyanın bir karış toprağını 10 bin kilometre öteden gelenlere ve onların planlarına asla ve asla terk etmeyeceğiz. Oyun büyük bir oyundur. Plan büyük bir plandır. İşlerine gelen yere bir gecede BM'den izin almadan NATO kararı olmadan gelip çökenler bu coğrafyanın kan içerisinde kalmasına rıza göstermektedir. Ve PKK'nın bölücü terör örgütünün sınır ötesindeki işbirlikçi örgütüne Rusya'sı da, Amerika'sı da, bilmem nesi de ses çıkarmamakta. Onları Suriye'de rejime karşı savaşır gibi göstermektedir. Bizim oradaki kardeşlerimizle kalbimiz beraber atmaya devam edecektir. Onların acısı bizim de acımız. Temennimiz bu acılar ve akan kanının gözyaşının bir an önce sona ermesi ve bu milletin böyle acılar bir daha yaşamamasıdır."
Müftü Dr. Ahmet Akın'ın yaptığı duanın ardından yardım konvoyu yola çıktı.