Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, Çorum’da faaliyet gösteren lokantacı, pideci, tatlıcı ve pastaneci sahipleri ile İl Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda bir araya geldi.

Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı Burhan Balcı’nın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, gıda ürünlerinde yapılan yeni düzenlemeleri işyeri sahiplerine anlatarak, işyerlerinin teknik ve hijyenik koşulların iyileştirilmesi, tebliğin uygulamasında birlikteliğin sağlanması ve tüketici memnuniyetinin arttırılması için görüş alışverişinde bulundu.

2018 yılında gıda sektöründe sıkı denetimler yaparak ve ürünlerden numune alıp analiz ederek kontrol faaliyetlerinin artacağını anlatan Sarı, 2018 yılının gıda da denetim yılı olacağını, Çorum ve ilçelerinde ellerinin değmediği, kontrol edilmedik yer kalmayacağını söyledi.

Sarı, “Sizlerden ricamız bütün işletmelerin kendilerini Türk Gıda Kodeksi’ne göre gözden geçirerek varsa eksikliklerinizi gidermenizdir. Bu arada tüketiciye de büyük görevler düşmektedir. En iyi gıda kontrol görevlisi tüketicinin kendisidir” dedi.

Merdiven altı üretim yapanlara ve kayıtsız çalışanlara da seslenen Orhan Sarı, bu tarz işyerleri için 5 kişilik ekip kuracaklarını ve ani denetimler yapacaklarını, kaydı olmayan ve hijyen şartlarına uymayan işyerlerine de ağır cezalar kesileceğini sözlerine ekledi.

Toplantıda Aşçı ve Lokantacılar Odası Başkanı Burhan Balcı da, oda üyelerinin yaşadığı sorunlarla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı’yı bilgilendirdi.