Çorum’da Kadın Kültür ve Sanat Merkezi kursiyerleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlamak yerine Mehmetçik'e yaprak sarıp, kurabiye yaptı. 
Yaklaşık 250 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte 150 kilo un ile kurabiye, 150 kilo pirinç ile yaprak sarması yapılarak Zeytin Dalı Harekatı'nda Afrin’de görev yapan Mehmetçiklere gönderildi. 


“Rızkımıza değsin anamızın eli doya doya yesin yurdumun eri” sloganıyla kumanyalar hazırlayan kursiyerler, birlik beraberlik mesajları verirken, "Allah orada bizim için savaşan askerimizi muzaffer eylesin” dedi. 
Kadın Kültür ve Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde farklı bir etkinlik yapmak istediklerini belirterek, "Afrin’deki askerlerimize dualarımızı her zaman ediyoruz.

Ancak fiili dualarımızda onların yanında olsun düşüncesiyle 150 kilo pirinç ve 150 kilo unla sarma ve kurabiye yapıp damaklarını tatlandıralım, anneler olarak, kadınlar olarak yanlarında olduklarını hissettirelim istedik. 50 kilo unla yola çıktık, 150 kilo oldu. 50 kilo pirinçle yola çıktık, 150 kilo oldu. 2 saat içerisinde 200-250 kadınla yaprak sararak, kurabiyeler gönderdik" dedi.