Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül, Mehmet Akif Ersoy 1.Cadde’sinde kısa süre önce başlayan ve bitimine yaklaşılan asfalt çalışmasını yerinde inceleyerek, yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Şehrin birçok bölgesinde ekiplerin gece gündüz çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Belediye Başkanı Zeki Gül, “Vatandaşların daha konforlu bir hayat sürebilmeleri adına ihtiyaçları değerlendirdiklerini belirtti.

Çorum genelinde 13 ekibin aralıksız çalıştığını ifade eden Belediye Başkanı Zeki Gül “Şehrimizin cadde ve sokaklarını daha konforlu hale getirebilmek için Fen İşleri Müdürlüğümüzün asfalt ekibi gece gündüz çalışıyor” dedi.

 

8 yol ekibinin cadde ve sokaklarda çalıştığını ve dolgu mekanik gibi asfalt öncesi çalışmalar yaptıklarını kaydeden Gül, “5 ekibimiz de yama, sathi kaplama ve asfalt serimi ile ilgili çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre önce çalışmalara başladığımız Mehmet Akif Ersoy 1.Cadde’de asfalt serim işlemlerimizi tamamladık. Uzunluğu 450 metre genişliği ise 20 metre olan caddemizde 9 bin metreküplük kazı çalışması yaptık. Biz burada 20 santimetrelik bir asfalt çalışması değil yerin altında birçok çalışma aynı anda yapıyoruz. Daha önce tretuvar çalışmalarını yapmıştık, bugün ise 1600 ton asfalt serimi yapıyoruz. Asfalt seriminin ardından caddemiz hazır hale gelecek. Kazı çalışması yaptığımız alana 12 bin 500 ton stabilize dolgu çalışması yaptık. Sülüklüevler 4.sokakta 160 metre, 6.sokakta 150 metrelik, Bahar 43. Sokakta 200 metrelik bir alanda asfalt çalışması gerçekleştirdik. Her üç sokakta toplam 900 ton asfalt serimi yaptık. Şehrimizde ihtiyaç oldukça yeni cadde ve sokaklar açmaya devam edeceğiz. Mevcut cadde ve sokaklarımızın da asfaltını yapma, yenileme varsa bakım onarım çalışmalarını da sezon sonuna kadar bitirmeyi planlıyoruz. Şehrimizde yaptığımız çalışmalarımız, vatandaşlarımıza hizmetlerimiz gece gündüz demeden devam edecek. Bazı cadde ve sokaklara çalışma yapılmadığını belirten arkadaşların buralarda yapılan çalışmaları gelip yerinde görmelerini rica ediyorum. Bu çalışmalarımız vatandaşlarımıza en iyiyi, en güzeli, en rahatı yaşatmak adına devam edecek. Burada mesai merhumu gözetmeksizin çalışan personellerimize, amirlerimize, müdürlerimize ve belediye başkan yardımcımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İnceleme ziyaretinde Belediye Başkanı Zeki Gül’e, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Fen İşleri Müdürü Miktad Yıldırım, Yol Bakım Amiri Oktay Çalışkan eşlik etti.