Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Yenimahalle Belediyesi Yakacık Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda hareketlilik arttı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen kurbanlıklar satış alanına indirilmeye başlandı.
Erzurum’dan Kars'a, Çorum’dan Yozgat'a kadar birçok ilden gelen 3 bin 800 adet kurbanlık, alandaki yerlerini aldı. Hafta sonuna kadar yaklaşık 12 bin kurbanlığın daha geleceğini belirten yetkililer, Yenimahalle’de yaklaşık 11 bin büyükbaş, 5 bin küçükbaş kurbanlığın satışa çıkacağını ifade etti. 
Bu arada, belediye ekipleri olası bir salgının önüne geçebilmek için tüm önemleri alırken, kurbanlık alanına getirilen hayvanları taşıyan araçlar, alan girişinde Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından ilaçlanarak dezenfekte ediliyor.
Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de hazır bulunacağı alanlarda, gebe ve damızlık değeri yüksek dişi hayvanların yanı sıra 2 yaşını doldurmayan sığırların kurbanlık olarak satılmasına ve kesilmesine, üretici belgesi, hayvan pasaportu, kulak-küpe bilgisi olmayan kurbanlıkların ise satışının yapılmasına izin verilmeyecek.
Kurban satıcıları için tüm ayrıntıları düşünen belediye, alt yapısı hazırlanmış, asfaltı atılmış kurban satış merkezinde geceleri de aydınlatma yapacak. Mescitten kafeteryaya, duşlardan lokantaya kadar tüm ihtiyaçların düşünüldüğü pazarlarda bobcat adı verilen temizlik araçları gün aşırı temizlik yaparken, alanda koku olmaması için sürekli ilaçlama yapılacak. Güvenlik ve zabıta ekipleri de 24 saat hizmet verecek.